Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Με κακή ψυχολογία ... ξέχνα την ποιοτική δουλειά!


Σύμφωνα με βρετανική έρευνα, η κακή ψυχολογία επιδρά σημαντικά στην παραγωγικότητα και τη δουλειά των εργαζομένων. Όπως υπολογίζουν οι επιστήμονες, περισσότερα από 300 δισ. δολάρια χάνονται κάθε χρόνο εξαιτίας μειωμένης παραγωγικότητας των εργαζομένων.
Η ομάδα των Βρετανών μελέτησε 12.000 εργαζομένους από 238 διαφορετικά επαγγέλματα. Και κατέληξε σε ένα κοινό συμπέρασμα: ένας στους τρεις εργαζόμενους ήταν δυστυχισμένος και καθόλου ικανοποιημένος με το εργασιακό του περιβάλλον. Αυτή η κακή ψυχολογία είχε άμεση επίπτωση στην ποιότητα της δουλειάς του, καθώς τον έκανε πιο διεκπεραιωτικό, αδιάφορο για τη δουλειά αλλά και την εταιρεία, είχαν έλλειψη ενθουσιασμού, συγκέντρωσης και φαντασίας.

Απεναντίας, όσοι ήταν ικανοποιημένοι έλειπαν πολύ πιο σπάνια από τη δουλειά τους, προσέρχονταν σχεδόν πάντα στην ώρα τους και παρήγαγαν πιο ποιοτική δουλειά.
Η οικονομική κρίση και η έλλειψη ρευστότητας έχει οδηγήσει ακόμη και τις επιχειρήσεις που δεν έχουν κάνει περικοπές προσωπικού, να περιορίσουν στο ελάχιστο τα προνόμια των εργαζομένων, κάτι που είχε άμεσο αντίκτυπο στη δουλειά τους. Κάτι, όμως, που δεν κοστίζει αλλά μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα -σύμφωνα με τους επιστήμονες που μετείχαν της έρευνας- είναι η συμπεριφορά των προϊσταμένων προς τους υφιστάμενους.
Όταν ο εργαζόμενος νιώθει ότι η δουλειά του αναγνωρίζεται, ότι ο προϊστάμενος είναι σύμμαχος και όχι εχθρός του, ότι προσπαθεί να βοηθήσει τον εργαζόμενο να ξεπεράσει τα εμπόδια που προκύπτουν, τότε νιώθει πιο χαρούμενος στον εργασιακό χώρο και αποδίδει περισσότερο.
πηγή: 24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου