Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Έπεσε η αυλαία για τους R.E.M. ...


Ένα από τα πιο θρυλικά συγκροτήματα της διεθνούς ροκ σκηνής αποφάσισε να ρίξει την αυλαία του και το έκανε πριν σταματήσει το χειροκρότημα... 
 
31 χρόνια μετά την ίδρυσή τους, οι REM αποφάσισαν να γράψουν τους τίτλους τέλους στην πορεία τους και το έκαναν με μια λιτή ανακοίνωση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τους. 
«Προς τους οπαδούς και τους φίλους μας: Ως R.E.M., και ως διά βίου φίλοι και συν-συνωμότες, αποφασίσαμε να το διαλύσουμε ως γκρουπ. Αποχωρούμε με βαθύ αίσθημα ευγνωμοσύνης, πλήρωσης και έκπληξης για ό,τι έχουμε καταφέρει. Για όποιον αισθάνθηκε ποτέ συγκινημένος από τη μουσική μας, τις βαθύτατες ευχαριστίες μας για την ακρόαση. R.E.M.», αναφέρει η κοινή ανακοίνωση των Μάικλ Σταίπ, Πίτερ Μπακ και Μάικ Μιλς.

Ξεκίνησαν το 1980 από την Αθήνα της Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών και το πρώτο σινγκλ, Radio Free Europe, κυκλοφόρησε ένα χρόνο μετά τη «γέννησή» τους, το 1981. 
Στο ξεκίνημα ήταν... τέσσερις, αφού μαζί με τους Σταιπ, Μπακ και Μιλς ήταν και ο ντράμερ Μπιλ Μπέρι, αλλά εκείνος αποχώρησε από το συγκρότημα το 1996.
 
Losing My Religion, Everybody Hurts, The One I Love, It's the End of the World
μερικά από τα τραγούδια που τους έκαναν γνωστούς παγκοσμίως, κατατάσσοντάς τους σε ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα όλων των εποχών. Γνώρισαν στιγμές δόξας κυρίως στη 10ετία του 1990, όταν τρία από τα άλμπουμ που ηχογράφησαν έγιναν πλατινένια. 
Από το 2007 ανήκουν στο... πάνθεον του Rock and Roll Hall of Fame. Το τελευταίο τους άλμπουμ Collapse into Now κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2011.


LOSING MY RELIGION ... (μα υπάρχει πιο κλασικό τραγούδι;) 


reinegr.blogspot.com
πληροφορίες: newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου