Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Άλλος για ποδήλατο;;;

Οι εργαζόμενοι που πηγαίνουν στη δουλειά τους με ποδήλατο αρχίζουν την ημέρα τους με πιο χαλαρή διάθεση και τους είναι ευκολότερο να "κατεβάσουν τους διακόπτες" το βράδυ.


"Η ποδηλασία φέρνει μεγαλύτερη ισορροπία, οι ορμόνες που προκαλούν στρες μειώνονται και το μυαλό ξεφεύγει..." - τονίζει ο Ί. Φρόμπες από το Γερμανικό Αθλητικό Πανεπιστήμιο της Κολωνίας. 

Όσοι χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να μετακινηθούν στη δουλειά τους, καλό είναι να χρησιμοποιούν, όταν μπορούν, ποδήλατο. Ακόμα και μια διαδρομή δέκα λεπτών αρκεί για να βελτιωθεί το κυκλοφορικό σύστημα και ενισχύει τους μύες σύμφωνα με τον Φρόμπες.
Οι ποδηλάτες, επισημαίνει, έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν υψηλή πίεση και προβλήματα στη μέση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

3 σχόλια:

  1. Αν ο καιρός ήταν απλά μουντός στα Ιωάννινα και δεν έβρεχε 350 μέρες το χρόνο (και λίγες λέω) θα το σκεφτόμουν να πηγαίνω στο πανεπιστήμιο με ποδήλατο!!!
    Είναι πάρα πολύ ωραίο άθλημα η ποδηλασία!
    Τώρα αρκούμαι στην ποδηλασία στη Θεσσαλονίκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν το συζητώ!! Ποδήλατο και πάλι ποδήλατο!! γλυτώνεις την κίνηση, δεν μολύνεις την ατμόσφαιρα, γυμνάζεσαι, παίρνει αέρα το μυαλό σου.. τί αλλο θες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα κορίτσια!!! Ποδήλατο το καλύτερο σίγουρα... αν υπήρχαν παντού και ποδηλατόδρομοι θα ήταν ακόμα καλύτερα, έτσι ώστε να μην κινδυνεύεις {εκεί που παίρνει αέρα το μυαλό σου :)}από κάποιο αυτοκίνητο! Και ποδήλατο στον Λευκό Πύργο ... όνειρο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή