Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Χάνετε τα κλειδιά σας; Μην ανησυχείτε ... σε λίγο δεν θα τα χρειάζεστε!!!


Ψάχνετε τα κλειδιά και δεν τα βρίσκετε; Τώρα ή για την ακρίβεια σε έξι μήνες πολύ απλά δεν θα χρειάζεται όχι να τα βρείτε, αλλά να έχετε καν κλειδί!
Μην πάει ο νους σας απλά στην τεχνολογία που είναι γνωστή μέσω των αυτοκινήτων που αρκεί κάπου επάνω σας να έχετε το κλειδί. Οι επιστήμονες λένε ότι κατήργησαν το κλειδί εντελώς.
Τι έκαναν; Πολύ απλά έφτιαξαν έναν μηχανισμό παρόμοιο με αυτό της γνωστής παιχνιδομηχανής Nintendo Wii.
Πως λειτουργεί;
Η κλειδαριά έχει ένα “τσιπ” στο οποίο αποθηκεύεται μια χειρονομία. Πολύ απλά για να ανοίξει η πόρτα κάποιος δεν έχει παρά να επαναλάβει αυτή τη χειρονομια, όποια και αν είναι αυτή, αρκεί να έχει αποθηκευτεί στη μνήμη της κλειδαριάς.
 Η ανακάλυψη κέρδισε το χρυσό βραβείο στην τετραήμερη διεθνή έκθεση «έξυπνης» τεχνολογίας στην Ταϊπέι, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Στο μέλλον δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως χάσετε ή ξεχάσετε τα κλειδιά σας», δήλωσε ο ερευνητής Τσάι Γιάο-πιν, ο οποίος εκτίμησε ότι η νέα τεχνολογία θα χρειαστεί περίπου μισό χρόνο για να βγει στην αγορά, καθώς ήδη αρκετές εταιρίες έχουν δείξει εμπορικό ενδιαφέρον.


πηγή: newsit

2 σχόλια:

  1. πολύ καλή ιδέα,αλλά φαντάζεσαι κάποιος να έχει ξεχάσει την χειρονομία-''κλειδί''?
    μέχρι να βρεί τη σωστή, οι γείτονες θα έχουν ρίξει πολύ γέλιο χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχαχα σωστή! ή ακόμα χειρότερα... να σε έχουν δει οι γείτονες να κάνεις τη "χειρονομία-κλειδί"...να την έχουν αποστηθίσει κ με την πρώτη ευκαιρία...χρησιμοποιήσει για να μπουν στο σπιτικό σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή