Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Δώσε τέλος στην ακαταστασία !

Ποτέ μην πας για ψώνια χωρίς 

λίστα. Θα γεμίσεις ένα σωρό 
άχρηστα πράγματα.
Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις την ακαταστασία είναι να την προλάβεις, να μην την αφήσεις να συμβεί. Όσο περισσότερα πράγματα έχεις στο σπίτι σου, τόσο πιο δύσκολο είναι να το βάλεις σε σειρά. Άρα, πρώτο σου μέλημα είναι αυτό. Τώρα για πως θα το καταφέρεις, μπορούμε να σου δώσουμε μερικές ιδέες.
Μην ψωνίζεις άσκοπα. Κάθε φορά που πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ φρόντισε να έχεις κάνει από πριν μια λίστα με τα χρειαζούμενα. Όταν δεν έχεις κάνει κάτι τέτοιο, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γεμίσεις άχρηστα πράγματα που όχι μόνο θα αδειάσουν το πορτοφόλι σου, αλλά θα σου γεμίσουν τα ράφια και τα ντουλάπια στερώντας σου πολύτιμο χώρο όπου θα μπορούσες να αποθηκεύσεις πράγματα που έχεις πραγματικά ανάγκη.
Μην "μασάς" με τις προσφορές. Εκπτωτικά προϊόντα και προσφορές θα βρίσκεις -ειδικά όσο περνάει ο καιρός- όλο τον χρόνο. Πριν θαμπωθείς από την τιμή όμως, σκέψου καλά αν όντως χρειάζεσαι αυτό που πας να αγοράσεις. Αν όχι, τότε απλά δημιουργείς ακόμη μια εστία ακαταστασία στο ήδη βεβαρημένο σπίτι σου. Αξίζει τον κόπο;
Σταμάτα να αγοράζεις περιοδικά  και εφημερίδες απλά και μόνο  από... συνήθεια!
Σταμάτα να αγοράζεις περιοδικά 

και εφημερίδες απλά και μόνο 
από... συνήθεια!
Συνδρομές στοπ. Περιοδικά, εφημερίδες και τα σχετικά στα οποία είσαι συνδρομητής από... συνήθεια, τέλος. Το τελευταίο που χρειάζεσαι είναι στοίβες άχρηστα έντυπα.
Χρησιμοποίησε ανακυκλώσιμες τσάντες για τα ψώνια. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη εστία ατσαλιάς από τις σακούλες, είτε αυτές είναι πλαστικές είτε χάρτινες. Κάνε τη ζωή σου ευκολότερη χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμες τσάντες και -γιατί όχι- τσάντες που πλένονται.
Μερικές φορές είναι καλύτερο το... νοίκι. Από ταινίες σε DVD μέχρι τον εξοπλισμό του κήπου, το ενοίκιο είναι καλύτερο από την αγορά. Εκτός και αν σκοπεύεις να ανοίξεις δικό σου DVD club! 
πηγή: womenonly

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου