Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Ζεστή και αφράτη μηλόπιτα

Ένα μεγάαααααλο καλημέρα σε όλους σας ! ! !
Άνοιξα τα παντζούρια και το σκηνικό που αντίκρισα ήταν άκρως χειμωνιάτικο (συννεφιά, αέρας και κρύο!!!). Τι πιο ωραίο λοιπόν από ένα ζεστό καφέ με συνοδεία ένα κομμάτι αφράτης μηλόπιτας; (μήλο και κανέλα ... must χειμωνιάτικος συνδυασμός).
Σας άνοιξα την όρεξη μήπως; Αν ναι, γρήγορα στην κουζίνα να ετοιμάσουμε το πρωινό μας, που βέβαια το συγκεκριμένο θα το τιμήσουμε όλες τις ώρες της ημέρας!

Afrati-paneukoli-milopita
Υλικά
2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
·         2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
·         1 φλ. τσαγιού βούτυρο
·         1½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
·         2 αυγά
·         4 μήλα κομμένα σε κυβάκια
·         1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ
·         1/2 φλ. τσαγιού γάλα
·         1 κ.γλ. κανέλα
·         1 κ.γλ. γαρίφαλο


Εκτέλεση :

1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το κονιάκ, το γάλα, την κανέλα και το γαρίφαλο.
2. Ανακατεύουμε ώστε να έχουμε ένα μείγμα απαλό όπως ακριβώς του κέικ. Προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε κυβάκια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε λίγο ακόμη.
3. Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180˚C για 1 ώρα.
4. Bγάζουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά περίπου και έπειτα τη σερβίρουμε.

μερίδες 10,  Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά,  Χρόνος ψησίματος 60 λεπτά
συνταγή από argiro.gr

5 σχόλια:

  1. Πολύ λαχταριστό! Φαντάζομαι θα μοσχομύρισε το σπίτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όντως!!! και η μυρωδιά του @mia maria σίγουρα δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο :))) Δοκίμασέ το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρυσοχέρα μου εσύ! Δείχνει πεντανόστιμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή