Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Πως θα προλάβεις να χάσεις τα περιττά κιλά μέχρι τα Χριστούγεννα!!!

Ένας μήνας και λίγο λιγότερο απέμεινε για να διώξουμε το 2011 και εκείνα τα περιττά κιλά που κληρονόμησες το καλοκαίρι στο νησί σου μείναν αμανάτι. Μην απελπίζεσαι. Πολλά μπορείς να κάνεις μέχρι την εμφάνισή σου στα πάρτυ και τα ρεβεγιόν των γιορτών. Μπες στο πρόγραμμα των τεσσάρων εβδομάδων και γίνε η θεά των Χριστουγέννων.

Τέσσερις εβδομάδες : είναι αρκετός χρόνος για να δεις αληθινά αποτελέσματα στο σώμα σου. Βάλε τη φόρμα σου και ανέβα στο Power Plate. Προτίμησε μια εικοσιπεντάλεπτη, αλλά καθημερινή προπόνηση. Κάνε απλές ασκήσεις όπως είναι τα βαθιά καθίσματα και οι λάνσεις. Αν δεν είσαι εξοικειωμένη, ζήτα τη βοήθεια του γυμναστή. Το Power Plate θα σου προσφέρει τόνωση και σφριγηλότητα σε όλο το σώμα, ενώ παράλληλα θα διασκεδάσεις χύνοντας ελάχιστες σταγόνες ιδρώτα.


Αν δεν έχεις χρόνο και χρήμα για γυμναστήριο - παρόλο που τα site προσφορών σφίζουν από εκπτώσεις σε ετήσιες συνδρομές-, εφοπλίσου με DVD μυικής ενδυνάμωσης, που μπορείς να παρακολουθείς ακόμα και όταν επιστρέφεις από τη δουλειά. Ένα μισάωρο γυμναστικής παρέα με την Ελένη Πετρουλάκη, ή τις πιο παλιές κασέτες της Σίντι Κρόουφορντ ή ακόμα και με τα προγράμματα δεκάδων γυμναστών που θα βρεις στο youtube, θα σε απαλλάξει από τουλάχιστον τέσσερα κιλά σε ένα μήνα.


Τρεις εβδομάδες πριν τις γιορτές: 

Υπάρχουν ακόμα περιθώρια για να μπεις στην καυτή τουαλέτα του ρεβεγιόν. Επειδή βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στις γιορτές, πρέπει να εκμεταλλευθείς ακόμα και τις πιο ασήμαντες ασχολίες για να χάσεις κιλά και πόντους. Ακολούθησε δύο ή τρεις από τις παρακάτω συμβουλές καθημερινά και κάψε 100 θερμίδες για κάθε μία.
- Άνοιξε το στερεοφωνικό στη διαπασών και χόρεψε τέσσερα με πέντε συνεχόμενα τραγούδια με γρήγορο ρυθμό. 
- Βγάλε το σκύλο βόλτα, αφαίρεσε του το λουράκι και τρέξε μαζί του για ένα τέταρτο.
- Καθάρισε και στόλισε το σπίτι. Βάλε στο ράδιο να παίζουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και καθάρισε δυναμικά τα παράθυρα, τα καλά πιάτα και ποτήρια, σκούπισε και ξεσκόνισε όλα τα δωμάτια και στόλισε το δέντρο.

- Όσο περιμένεις το φαγητό να ψηθεί, βάδισε επί τόπου για τρία λεπτά, μετά επιτάχυνε και κάνε τζόκινγκ γύρω από την κουζίνα. Αν το φαγητό αργεί να γίνει, συνέχισε με μερικές αναπηδήσεις και σχοινάκι (υπολόγισε περίπου έξι λεπτά - 15 δευτερόλεπτα για κάθε άσκηση) και αν σου περισσεύει χρόνος μέχρι να κλείσεις τον φούρνο, επανάλαβε το τρίλεπτο βάδην.
- Ξέχνα τα ασανσέρ ακόμα κι αν μένεις στο ρετιρέ. Χρησιμοποίησε τις σκάλες όσο περισσότερο μπορείς, στα ψώνια, στη δουλειά, στο μετρό, αλλά και για να ανέβεις στο διαμέρισμά σου.

- Βγάλε τον σκύλο και μια δεύτερη βόλτα: σίγουρα το χρειάζεται όσο κι εσύ.
- Επικέψου κάποιο deal site και χτύπα την προσφορά εκείνη που θα σου δίνει την καλύτερη παθητική γυμναστική ή μασάζ στα προβληματικά σημεία στην καλύτερη τιμή. Το σωστό μασάζ στους γλουτούς και τα πόδια μπορεί να σε δείξει άμεσα πιο λεπτή με πιο ανορθωμένο σώμα.

                                           

Δύο εβδομάδες πριν τις γιορτές:

- Φερμουάρ και στο στόμα. Σου έμειναν μόνο δύο εβδομάδες, γι' αυτό, παράλληλα με την αύξηση της καθημερινής δραστηριότητας, πρέπει να μειώσεις και την πρόσληψη θερμίδων. Περιορίσου στα τρία γεύματα καθημερινά, με ένα ενδιάμεσο σνακ.
                                            
- Μην αφήνεις να περάσουν πάνω από τέσσερις ώρες ανάμεσα στα γεύματα. Αν επιθυμήσεις κάποιο γλυκό, απόφυγε τα αγοραστά μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Κατανάλωσε μόνο φτιαχτά γλυκά που γνωρίζεις την ποιότητα των υλικών τους.


- Εκτύπωσε και έχε μαζί σου το θερμιδομετρητή. Μόνο αν μετράς τις θερμίδες, θα αποκτήσεις σωστή εικόνα της διατροφής σου. Μάλιστα, οι τελευταίες έρευνες αποδεικνύουν του λόγου το αληθές: οι περισσότεροι υποτιμούμε κατά 50% τις θερμίδες των τροφών που καταναλώνουμε.


- Βάλε τα παγοπέδιλά σου και δοκίμασε το πατινάζ αφού κάθε χρόνο σε όλους τους δήμους στήνονται πίστες πατινάζ. Σε μια ωρίτσα θα κάψεις 440 θερμίδες.

Μία εβδομάδα πριν τις γιορτές:


- Ειδικά αν μένεις στο πατρικό σου, το σπίτι έχει γεμίσει γλυκά και φαγητά. Αυτή η εβδομάδα είναι και η πιο κρίσιμη για να μην πάει στράφι η προσπάθεια των προηγούμενων τριών εβδομάδων.

- Ψώνια και απώλεια κιλών: κάνε μια βόλτα στην αγορά και σε όλα τα εμπορικά καταστήματα της πόλης. Μην βιαστείς να αγοράσεις τα δώρα των συγγενών και φίλων μέσα σε μία ημέρα. Καθημερινά δώσε το παρόν στα στολισμένα καταστήματα, χρησιμοποίησε τις συμβατικές και όχι τις κυλιόμενες σκάλες και κάψε τουλάχιστον 500 θερμίδες σε κάθε εξόρμηση.

- Η πιο ανώδυνη αμαρτία: κάνε μια παρασπονδία και δοκίμασε κάποιο από τα γιορτινά εδέσματα. Προτίμησε εκείνο με τις λιγότερες θερμίδες. Διάλεξε, για παράδειγμα μια μεγάλη σπιτική δίπλα με καρύδια και μέλι, που έχει μόνο 85 θερμίδες, αντί για ένα μελομακάρονο που φτάνει τις 155 θερμίδες.

- Κατανάλωσε ένα ποτήρι νερό μετά από κάθε κοκτέιλ. Θα μειώσει την πρόσληψη θερμίδων και θα σε χορτάσει πιο γρήγορα.

- Μην ξεχνάς την άσκηση: μπορεί να μην προλαβαίνεις ή να βρίσκεσαι μακρυά από το γυμναστήριο. Αυτό όμως, δεν πρέπει να είναι δικαιολογία για να χαλάσεις όλη την προσπάθεια. Μια εβδομάδα πριν τις γιορτές, όλο και κάποια έξοδο θα διοργανώσεις με φίλους. Χορέψτε με την ψυχή σας και χάστε και τα τελευταία παραπανίσια γραμμάρια. 

πηγή: womenonly

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου