Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Μυρίζει Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη / Τα μπαζάρ της πόλης


Ο χρόνος άρχισε να μετράει αντίστροφα. Σε περίπου έναν μήνα, τα Χριστούγεννα θα έρθουν, παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει ο καθένας... Ο εορτασμός της γέννησης του Θεανθρώπου, άλλωστε, δε χρειάζεται, επί της ουσίας, οικονομική ευρωστία και χιλιάδες πολύχρωμα λαμπάκια.
Τα χριστουγεννιάτικα μπαζάρ είναι μια ευκαιρία για συγκεντρωθούν χρήματα, που θα αξιοποιηθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Αν λοιπόν ο προϋπολογισμός σας, σας επιτρέπει να ξοδέψετε λίγα χρήματα, επισκεφτείτε κάποιο από τα δεκάδες χριστουγεννιάτικα παζάρια που διοργανώνονται στη Θεσσαλονίκη.
Το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο 
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι κυρίες του Ελληνικού Παιδικού Χωριού έφτιαξαν τα νόστιμα παραδοσιακά τους εδέσματα (γλυκά του κουταλιού, ζυμαρικά κ.τλ.) και μαζί με εθελοντές κατασκεύασαν στολίδια και δωράκια. Όλα αυτά τα πουλούν στο χριστουγεννιάτικο μπαζάρ, στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Βασιλέως Ηρακλείου (στον πεζόδρομο), που θα λειτουργεί από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες των 50 παιδιών που ζουν στο χωριό.
Το χαμόγελο του Παιδιού 
Παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε ο οργανισμός, το χαμόγελο των παιδιών δεν έσβησε. Με μια ευχαριστήρια ανακοίνωση για τον κόσμο που τους στήριξε, το "Χαμόγελο του Παιδιού" ενημερώνει ότι και τη φετινή χρονιά θα βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ερμού και Αριστοτέλους έως και το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου, από τις 09:00 ως τις 21:00.

Το Παιδικό χωριό SOS 
Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ διοργανώνει και το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου. Θα λειτουργεί την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 21:00 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου από τις 10:00 έως τις 15:00, στην Αίθουσα Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών Θεσσαλονίκης (Στ. Τάττη 5). Το μπαζάρ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, χειροποίητες κατασκευές, σπιτικές λιχουδιές, βιβλία, παιχνίδια και ρούχα.
Το μπαζάρ της "Ελπίδας" 
Χριστουγεννιάτικο παζάρι, με στόχο την ενίσχυση της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου "Ελπίδα", θα διοργανώσει ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης. Το παζάρι θα λειτουργεί 10 και 11 Δεκεμβρίου. Για το λόγο αυτό, ο σύλλογος καλεί όλα τα μέλη του να συμμετέχουν ενεργά στη διοργάνωσή του, προσφέροντας οποιοδήποτε αντικείμενο προϊόν, το οποίο θα διατεθεί στο παζάρι.
Φροντίδα και για τα αδέσποτα 
Επειδή και τα αδέσποτα σκυλιά χρειάζονται την αγάπη μας, το Φιλοζωικό Σωματείο "Η Αγάπη" και η ομάδα Θετικής Εκπαίδευσης Σκύλων «Hug4Dogs» διοργανώνουν χριστουγεννιάτικο μπαζάρ για τα αδέσποτα, από τις 10 ως τις 18 Δεκεμβρίου 2011, στο χώρο δραστηριοτήτων της «Hug4Dogs», στην Καλαμαριά. 
Οι εκπαιδευτές της ομάδας θα είναι εκεί για να προσφέρουν δωρεάν συμβουλές θετικής εκπαίδευσης, δωρεάν μάθημα θετικής εκπαίδευσης σε κάθε αδέσποτο που υιοθετείται από το Φιλοζωικό Σωματείο "Η Αγάπη" και τροφές, φάρμακα, εμβόλια, αντιπαρασιτικά και λοιπά αναλώσιμα για τα ζώα του καταφυγίου. Τα έσοδα θα διατεθούν προς ενίσχυση του έργου του Σωματείου και τα αδέσποτα.
Το παζάρι του ΔΕΛΑΣΑΛ 
Όπως κάθε χρόνο, το Ελληνογαλλικό Κολέγιο "ΔΕΛΑΣΑΛ" διοργανώνει χριστουγεννιάτικο μπαζάρ, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων, από τις 10:30 ως τις 15:00, με την εθελοντική συμμετοχή των μαθητών και του εκπαιδευτικού και υπαλληλικού προσωπικού. 
Φέτος, τα έσοδα θα διατεθούν στο "Ταμείο Αρωγής Κολεγίου ΔΕΛΑΣΑΛ", που υποστηρίζει τις υποτροφίες του Κολεγίου και τη συμμετοχή μαθητών σε εκπαιδευτικά προγράμματα και διεθνείς διαγωνισμούς. Στο παζάρι θα διατίθενται κάρτες της ΜΚΟ "Γιατροί του Κόσμου" και παράλληλα θα λειτουργούν κι άλλες "αγορές": βιβλίων, αλεξανδρινών, χριστουγεννιάτικων κατασκευών των μαθητών του Δημοτικού και του Γυμνασίου, χειροποίητων γλυκών, κρασιών, χριστουγεννιάτικων στολιδιών και κοσμήματος.
 πηγή: news.pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου