Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Πατάτες ογκρατέν αγκαλιά με bacon και κατακόκκινη πιπεριά

Καταμεσήμερο μεν... αλλά μπορεί κάποιοι από εσάς να μην έχετε ακόμα βρει τον χρόνο για μεσημεριανό! Δοκιμάστε λοιπόν να ετοιμάσετε την παρακάτω συνταγή... Πατατούλες ογκρατέν με bacon και πιπεριές ... ένα πιάτο πεντανόστιμο, που προετοιμάζεται πολύ γρήγορα και ... το ίδιο γρήγορα καταναλώνεται!!! Καλή σας όρεξη! reine

                               Πατάτες με μπέικον ογκρατέν
Υλικά

2 μέτριες πατάτες (κομμένες σε λεπτές ροδέλες) 
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μπέικον 
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες ψητές γλυκές, κόκκινες πιπεριές
(υπάρχουν και σε συσκευασία με ελαιόλαδο) 
1 κουτί τυρί σε φέτες (προτιμήστε gouda ή cheddar) 
1 ½ φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά


Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Αλείφετε με ελάχιστο ελαιόλαδο ή βούτυρο με χαμηλά λιπαρά ένα πυρέξ. 
Βάζετε τις ροδέλες πατάτας, το μπέικον, 6 φέτες τυρί σε κομματάκια και την ψιλοκομμένη πιπεριά στο πυρέξ με 1φλιτζάνι γάλα και όσο νερό χρειάζεται. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι για τη γεύση. Το αφήνετε να ψηθεί μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες και το μπέικον και να έχουν «πιει» το γάλα.


Χρόνος ψησίματος : γύρω στη 1 ώρα (ανάλογα με τον φούρνο)
Μερίδες: 6-7 (ανάλογα την πείνα!)

συνταγή από myself.gr

2 σχόλια:

  1. Καλώς σε βρήκα!!!Τέλεια η συνταγή είναι το αγαπημένο μου φαγητό!!!!Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλώς ήρθες στην reine-παρέα μας :))) Το φαγητάκι μου αρέσει κ μενα πολύ...και το καλύτερο? η ευκολία του!!! Καλό σου απόγευμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή