Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

Think pink !!!


 
Είναι γεγονός ότι ζούμε σε δύσκολους καιρούς και κατά συνέπεια, η ψυχολογία μας επηρεάζεται αρνητικά. Ωστόσο, εμείς δεν πρέπει να χάνουμε την αισιοδοξία μας και φυσικά, δεν πρέπει να χάνουμε ούτε την ελπίδα μας ότι τα πράγματα –όπως και να είναι τη δεδομένη στιγμή- θα αλλάξουν προς το καλύτερο. 

θετική σκέψη αποτελεί κινητήριο μοχλό για μια καλύτερη ζωή, βελτιώνει τη διάθεσή μας, τη ψυχολογία μας, τις πράξεις μας, τη συμπεριφορά μας και φυσικά, συμβάλλει στη βελτίωση της εικόνας μας και προς τον ίδιο μας τον εαυτό και προς τους άλλους. Η θετική αντίληψη και εικόνα των πραγμάτων είναι αυτή που μας βοηθά να ορθοποδήσουμε, μας δίνει θάρρος και κουράγιο να συνεχίσουμε τη ζωή μας

Ούτως ή άλλως, όλοι γνωρίζουμε ότι το μέλλον είναι αβέβαιο και η ζωή μας είναι ήδη αρκετά πολύπλοκη. Είναι λογικό να έχουμε και τις στιγμές που απογοητευόμαστε, όμως όσο μπορούμε πρέπει να διατηρούμε την αισιοδοξία μας, ακόμα και όταν όλοι οι άλλοι γύρω μας είναι αρνητικοί. 
Να θυμάστε ότι πάνω από όλα, πρέπει εσείς οι ίδιοι να βοηθάτε τον εαυτό σας, για να σας βοηθήσει και αυτός. Δώστε κίνητρα στη ζωή σας, σκεφτείτε και πράττετε με αισιοδοξία και να θυμάστε το παρακάτω τρίπτυχο ζωής, έτσι ακριβώς όπως το όρισε ο Θουκυδίδης: 
«Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον». (ευτυχισμένοι είναι ελεύθεροι και οι ελεύθεροι είναι οι γενναίοι ή αλλιώς Δύναμη= ελευθερία =ευδαιμονία).

πηγή: myworld.gr

1 σχόλιο: