Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Μπαίνει χρώμα στο γκρίζο της Αθήνας ... έως τις 7/1/12


Οι πόλεις έχουν γεμίσει κλειστά καταστήματα, αλλά έρχεται μια ωραία ιδέα να ομορφύνει λίγο την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, με τα ενοικιαζόμενα και τα εγκαταλειμμένα μαγαζιά! Στο δήμο Αθηναίων αποφάσισαν να κάνουν λίγο πιο χρωματιστό το γκρίζο τοπίο της αγοράς.

Από τις 17 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, 20 με 25 άδεια καταστήματα του κέντρου της Αθήνας -κυρίως στις οδούς Σταδίου και Σόλωνος- θα ζωντανέψουν από τα χρώματα και τα έργα των καλλιτεχνών της πόλης σε μια ξεχωριστή έκθεση με τίτλο "Τέχνη στις Βιτρίνες".

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το εμπορικό επιμελητήριο και την πανελλήνια ομοσπονδία ιδιοκτητών ακινήτων και σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων.
Πέρα όμως απ' την «Τέχνη στις Βιτρίνες», ο δήμος Αθηναίων φιλοδοξεί με θεματικά φεστιβάλ να δώσει τον παλμό των γιορτών για 30 ημέρες και νύχτες με τις πλατείες Συντάγματος, Κλαυθμώνος και Κοτζιά σε πρώτο πλάνο, ενώ ταυτόχρονα η γιορτή θα απλώνεται στο Ζάππειο και σε 17 γειτονιές.
Γιορτές στις οποίες θα συμμετέχουν πάνω από 700 καλλιτέχνες: μουσικοί, συγκροτήματα, τραγουδιστές, χορευτές, εικαστικοί, ηθοποιοί, ζογκλέρ, ενώ το σύνθημα θα δοθεί την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου σε μία διαφορετική «φωταγώγηση» της πλατείας Συντάγματος, όπως υπόσχεται η δημοτική αρχή.

Εννέα από τα φεστιβάλ φιλοξενούνται μέσα στον Δεκέμβριο, συν ένα τον Ιανουάριο: Οι «Μουσικές του Κόσμου» (16-18/12, Κλαυθμώνος), η «Μαγική Πλατεία των Παιδιών» (17-31/12, Σύνταγμα), οι «Μέρες Παντομίμας - Νύχτες Μαγείας» (19-21/12, Σύνταγμα και Κοτζιά), οι «Πιο Μικρές Μέρες» (20-21/12,"Τεχνόπολις», Ζάππειο και Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών), το «Jazzy Christmas» (22-24/12, Κλαυθμώνος), το «Φεστιβάλ Χορωδιών» (23/12, Κοτζιά), το φεστιβάλ juggling στη «Γειτονιά των Παιχνιδιών» (27-29/12, Σύνταγμα & Κλειστό Γυμναστήριο Ρουφ)», η «Νέα Μουσική Σκηνή» (27-29/12, Κλαυθμώνος), το «Φεστιβάλ Κλασικής Ορχήστρας» (28-31/12, Κοτζιά).
Ακόμα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα εορταστεί ο ερχομός του νέου χρόνου στην πλατεία Κοτζιά με μουσικές εκπλήξεις. Στις 3 Ιανουαρίου ξεκινά φεστιβάλ «Έκφραση» με νέους καλλιτέχνες (3-5 Ιανουαρίου, Πολυχώρος Δήμου Αθηναίων «'Αννα και Μαρία Καλουτά» Νέος Κόσμος).

πηγή: akous.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου