Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Αυγά με bacon ... a la grecque !!!

Καλημέρα!!! Με λίγο κρύο ξεκινάει η Κυριακή μας, αλλά δεν μας χαλάει, είναι Κυριακή όπως και να 'ναι! Τις τελευταίες βδομάδες τα πρωινά που σας προτείναμε μέσα από τη στήλη "Τι τρώμε σήμερα;" ήταν κυρίως γλυκιές νοστιμιές! Γι'αυτόν τον λόγο σήμερα η πρόταση είναι τελείως διαφορετική... λιχουδιά αλμυρή και πολύ δυναμική! Ετοιμάζουμε λοιπόν "Αυγά με bacon... a la grecque", εφόσον έχουμε προσθέσει και το ελληνικότατο τυράκι μας!

                                 
Το "πρωινό των πρωταθλητών", όπως χαρακτηρίζεται συνήθως το συγκεκριμένο, παρέχει υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, λεκιθίνη και ασβέστιο λόγω τις φέτας. Αν το συνδυάσετε και με 2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως τότε είστε πλήρεις και από πλευράς διαιτητικών ινών. 
Με λίγα λόγια, ένα πλήρες γεύμα, ιδανικό για να ξεκινήσετε δυναμικά την μέρα σας. Δεν ενδείκνυται πάντως για παραπάνω από 2 φορές την βδομάδα κυρίως λόγω των κρόκων!!!
Αν θέλετε να το κάνετε πιο υγιεινό, τότε μπορείτε αντί για bacon να βάλετε γαλοπούλα και αντί για φέτα, λευκό τυρί με χαμηλά λιπαρά!
Υλικά
1-2 ολόκληρα αυγά (ανάλογα με την όρεξή σας)

2 φέτες bacon ή γαλοπούλα

ελαιόλαδο για τηγάνισμα
τριμμένη φέτα
λίγο πιπέρι


Εκτέλεση
Τσιγαρίζετε το bacon σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για 1 λεπτό και προσθέτετε τα αυγά με προσοχή για να μην σπάσουν καθώς και την φέτα. Τηγανίζετε για 5-7 λεπτά φροντίζοντας να ψηθεί και το πάνω μέρος (μπορείτε να ένα κουταλάκι να ρίχνετε το καυτό λάδι πάνω). Σερβίρετε με λίγο αλατοπίπερο και 2 φέτες ψωμί. 

Καλή σας όρεξη!!!


άρθρο: reinegr.blogspot.com
συνταγή από: greekmasa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου