Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Θες να πιεις καφέ δωρεάν; Πετάξου μέχρι Βερολίνο!!!


Σε εποχές κρίσης καλό θα ήταν και οι δικοί μας εδώ στην Ελλάδα να βλέπουν τι γίνεται στον κόσμο και να παραδειγματίζονται...
                           
Ναι, καλά ακούσατε. Ο καφές στο Βερολίνο είναι δωρεάν για όσους δεν έχουν χρήματα στις καφετέριες με το ιπτάμενο φλυτζάνι. Είναι η νέα τάση που εξαπλώνεται σιγά σιγά στις καφετέριες του Βερολίνου, και συγκεκριμένα στις περιοχές Kreuzberg και Neukolln και ονομάζεται Fliegender kafee (Ιπτάμενος Καφές). Η τάση αυτή ξεκίνησε από τη Νάπολι, όπου για πάνω από εκατό χρόνια επιβιώνει η παράδοση του Sospeso και ακολουθεί ακριβώς την ίδια λογική. Και ποια είναι αυτή η λογική; Η ιδέα είναι απλή. Ένα μήνα έχεις λεφτά και μπορείς να πληρώσεις δύο καφέδες, τον άλλο μήνα ξεμένεις και μπορείς να πιεις τον καφέ σου τζάμπα. Κι αν πάλι σου περισσεύουν, μπορείς να πληρώσεις δύο καφέδες για τον επόμενο πελάτη που αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πληρώσει. 
Είναι μια πράξη αλληλεγγύης μεταξύ ιδιοκτητών καφέ και επισκεπτών, λένε οι εμπνευστές της κίνησης αυτής.
«Σε μια κοινωνία που ο άνθρωπος εκλαμβάνεται μόνο ως καταναλωτής, και σε πόλεις που οι δωρεάν χώροι χαλάρωσης όλο και λιγοστεύουν, οι καφετέριες αποτελούν έναν επικοινωνιακό χώρο και ο καθένας πρέπει να έχει θέση», λένε οι τρεις Bερολινέζοι του Fliegender kaffee που έχουν δημιουργήσει και σχετικό site με τις τοποθεσίες των συμβεβλημένων καφέ.
πηγή: thatslife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου