Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Οι Harlem Hot Shots αύριο στη Θεσσαλονίκη για μια βραδιά SWING! video

                    

Οι θρύλοι του swing, οι Σουηδοί Harlem Hot Shots, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα αύριο 9 Δεκεμβρίου στο Principal Club Theater της Θεσσαλονίκης, μετά από πρόσκληση της ομάδας Lindy Hop Greece για να συμμετάσχουν στα πλαίσια του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Swing χορού και μουσικής που διοργανώνουν, του Swingalonica Festival.
Πρόκειται για την πιο εκρηκτική ομάδα χορού, που με την πρωτοποριακή της δράση πριν από 25 χρόνια έχει συμβάλει καθοριστικά στην αναβίωση της swing κουλτούρας σε όλο τον κόσμο. Όλες οι παραστάσεις της οκταμελούς ομάδας είναι εμπνευσμένες από την αυθεντική ατμόσφαιρα της swing περιόδου, δίχως σύγχρονους νεωτερισμούς, ακολουθώντας με σεβασμό τις αρχές ενός κινήματος που έσπασε τα κατεστημένα και διαμόρφωσε την ελεύθερη σκέψη στη σύγχρονη Αμερική. Μέντορές τους άλλωστε υπήρξαν μουσικοί και χορευτές που μεσουράνησαν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού τις δεκαετίες του ’30 και ’40. Με την κατεύθυνση τους, αλλά και την συνεχή παρακολούθηση αρχειακού υλικού, σμιλεύτηκε το ύφος των Harlem Hot Shots, ώστε σήμερα να θεωρούνται ανεπιφύλακτα οι σημαντικότεροι εκφραστές της γνήσιας swing χορευτικής σκηνής.
Στη Θεσσαλονίκη αύριο θα παρουσιάσουν την παράσταση SWINGIN' IN BLACK & WHITE. Ένα χορευτικό show που βασίζεται σε αφροαμερικάνικες χορογραφίες από το 1900 μέχρι το 1950, αποτίνοντας φόρο τιμής σε όλες τις ενότητες του swing, με έντονες χορευτικές φιγούρες αλλά και ρυθμικά μουσικά κομμάτια, καλύπτοντας μια καλλιτεχνική περίοδο που έβαλε τα θεμέλια στην αμερικάνικη αλλά και ευρωπαϊκή τζαζ σκηνή. Ένα νοσταλγικό ταξίδι στο ατμοσφαιρικό Χόλιγουντ του πρώτου μισού του 20ού αιώνα, όπου το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει την αναπαραγωγή κλασικών χορογραφιών, καθώς και εκκεντρικά πρωτότυπα κομμάτια των Harlem Hot Shots. Πάνω στη σκηνή οι χορευτές θα βρίσκονται σε εικονική διάδραση με θρυλικούς χορευτές μέσω της προβολής σε προτζέκτορα κλασικών σκηνών από νοσταλγικές ταινίες της εποχής.
«Swingin’ in Black and White Show»
Support acts: The Speakeasies Swing Band live, DJ set Penelope, Snowball
Dress code: Black and White
Doors open: 21:00
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ (προθέρμανσης!)

πηγή: eradio

1 σχόλιο: