Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

20+12 πράγματα που πρέπει να κάνεις το 2012!!!

Η σημαντική λίστα για όλους μας ... όλα όσα καλό είναι να κάνουμε μέσα στο 2012 ... και το κυριότερο ... να ζήσουμε, όσο πιο όμορφα και δυνατά μπορούμε!!!

1.Πρόσεξε ιδιαίτερα αυτό το χρόνο. Όταν το ρολόι του κόσμου χτυπήσει 12, όλα αλλάζουν. Έχει έρθει η ώρα για μια καινούργια ζωή.
2. Μηδένισε το κοντέρ. Οι πιο τυχεροί άνθρωποι είναι αυτοί που έζησαν 2-3 ζωές στη διάρκεια μίας.
3. Το πρώτο εξάμηνο θα ’ναι το πιο κρίσιμο, ίσως να καθορίσει όλη τη συνέχεια. Ζήσε αυτούς τους μήνες σαν να είναι οι πιο σημαντικοί της ζωής σου. Έτσι κι αλλιώς κάθε χρονιά που περνάει δεν πρόκειται να την ξαναζήσεις. 
4. Διάβασε πάλι τι ευχόσουν πέρυσι. Δεν είναι κακό αν ισχύουν ακόμα, δεν σημαίνει ότι δεν τα κατάφερες. Μπορεί να σημαίνει απλώς ότι είσαι σταθερός χαρακτήρας.
5. Ξανακόψε το κάπνισμα. Είναι εύκολο, μπορείς να το κόβεις κάθε χρόνο.

6. Βρες τα παλιά σου ρούχα και ξαναφόρα τα. Θα δεις ότι έχεις για όλη σου τη ζωή. Θα δεις ότι φορεμένα τώρα μοιάζουν αλλιώς επάνω σου. Θα θυμηθείς πώς ήσουν νεότερος. Θα προσπαθήσεις να ξαναβρείς το παλιό σου σώμα.
7. Μάθε την αφαίρεση. Πέτα πράγματα από το γραφείο σου, άδειασε το σπίτι από περιττά μπιχλιμπίδια, άδειασε το μυαλό σου από άχρηστες πληροφορίες. Μάθε να κάνεις επιλογές, είναι δύσκολο αλλά έτσι ενηλικιώνεσαι. Πρέπει να διαλέγεις τι θ’ αφήσεις για να προχωρήσεις.
8. Πιες πιο πολύ νερό.
9.Περπάτησε λίγο περισσότερο. Βρες τα δικά σου κόλπα για να αντιμετωπίζεις το άγχος. Το περπάτημα είναι εύκολο, φυσικό, δεν κοστίζει. Κράτα τα μάτια σου ανοιχτά. Κλείσε το ipod, άσε τους ήχους του δρόμου να σε πλημμυρίσουν. Νιώσε να χάνεσαι μέσα στην πόλη. Θεώρησε κάθε απλή διαδρομή, ένα ταξίδι.
10. Δεν χρειάζεται να είσαι δημοφιλής σε όλους.Τα πολλά likes δεν σημαίνουν ότι έχεις πολλούς φίλους. Το θέμα είναι να αρέσεις σ’ αυτούς που σε ενδιαφέρουν.
11. Πάψε να κοιτάζεις συνέχεια το προφίλ του στο fb. Να μαθαίνεις όσα μπορείς ν’ αντέξεις.
12. Μην ντρέπεσαι να πεις σ’ αγαπάω. Κι αν σου φαίνεται κλισέ, υπάρχουν χίλιοι τρόποι να το πεις με δικά σου λόγια.
13. Μη ζητάς από τους άλλους να σου πουν ότι σ’ αγαπάνε. Πρέπει να μπορείς εσύ να το μαντέψεις στα μάτια τους.
14. Μην ανοίγεις το pc το σαββατοκύριακο. Αν είναι κάτι επείγον, θα το μάθεις.
15. Χρησιμοποίησε τον πρώτο πρωινό καφέ για να οργανώσεις τη μέρα σου. Κάνε ένα συμβούλιο με τον εαυτό σου και φτιάξε τη λίστα με όσα πρέπει να γίνουν. Θα σου φανεί η μέρα πιο εύκολη και ο εαυτός σου πιο αποτελεσματικός.
16. Μίλησε σε κάποιον στο λεωφορείο. Χαμογέλασε σε έναν άγνωστο στο σούπερ μάρκετ. Δεν είμαστε μόνοι μας σ’ αυτό τον κόσμο.
17. Φύλαγε σαν πολύτιμη περιουσία τους παιδικούς φίλους που σου ’χουν απομείνει. Αφού έφτασες μαζί τους ως εδώ, μ’ αυτούς θα γεράσεις. Δεν γνωρίζουμε πολλούς ανθρώπους στη ζωή μας που να μας αντέχουν.
18. Μάθε να συγχωρείς.


19. Αν δεν μπορείς να κοιμηθείς, μην παλεύεις απεγνωσμένα στριφογυρίζοντας στα σεντόνια. Σήκω. Προσποιήσου ότι ξημέρωσε. Κάνε ένα καυτό ντους, φτιάξε πρωινό, βάλε ραδιόφωνο. Κάποια στιγμή θα νυστάξεις. Θα σου λείπουν μερικές ώρες ύπνου στη μέρα, θα νιώθεις κουρασμένος, θα ’χεις γλιτώσει όμως την απελπισία της μάταιης προσπάθειας. Τουλάχιστον δεν θα νιώθεις ηττημένος.
20. Άκου το σώμα σου. Ο πόθος δεν λέει ποτέ ψέματα. Λέει για κάτι που οφείλει να συμβεί.
21. Να τη σκέφτεσαι, είναι το κοντινότερο πράγμα στο να είσαι μαζί της.
22. Δοκίμαζε καινούργια πράγματα. Μη φοβηθείς να πας μ’ έναν καινούργιο άντρα. Μην αναρωτιέσαι τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Δεν χρειάζεται πάντα να σημαίνει κάτι, δεν χρειάζεται λόγο η επιθυμία.
23. Επινόησε μια καινούργια, καλύτερη βερσιόν του εαυτού σου. Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι το να είναι ο εαυτός τους αποτελεί το τέλειο άλλοθι προκειμένου να μην είναι κάτι καλύτερο.
24.Γράψ’ της ένα CD να σε σκέφτεται όταν το ακούει.
25.Κοίτα τις παλιές φωτογραφίες. Κοίτα αυτό το πρόσωπο που μεγαλώνει, παιδάκι, έφηβος, άντρας. Το αναγνωρίζεις; Είναι πάντα μέσα σου ή το έχεις χάσει; Κοίτα τα πρόσωπα της φωτογραφίας δίπλα σου. Κι αν δεν είναι πια δίπλα σου, τα θυμάσαι όλα; Κοίτα ξανά, κοίταζε συχνά, τίποτα δεν πρέπει να ξεχάσεις. Η μνήμη είναι η μόνη μας περιουσία.
26. Άγγιξε τους ανθρώπους. Μια χειρονομία ζεστασιάς καμιά φορά είναι ό,τι χρειάζεται, είναι πιο πολύτιμη από χιλιάδες λέξεις.
27. Βρες μια δουλειά. Μην είσαι πολύ αριστοκράτης αυτή την εποχή. Το θέμα είναι να είσαι μέσα στο παιχνίδι. Δούλεψε περισσότερο, δούλεψε πιο σωστά. Μόνο αν κάνει ο καθένας ατομικά τη δουλειά του καλύτερα, θα πάρει μπρος αυτή η χώρα.
28. Διαπραγματεύσου. Μη χρηματικά κέρδη μπορεί να είναι πιο σημαντικά και σίγουρα πιο εύκολα αυτή την εποχή. Κέρδισε μια ώρα αργότερα ξύπνημα το πρωί, ελαστικό ωράριο, περισσότερες διακοπές.
29. Γέλα αυθόρμητα, οι γυναίκες που γελάνε κάνουν τους άντρες να ερωτεύονται.
30. Να φιλάς, να δαγκώνεις, να αγγίζεις. Μπορείς σε όλη σου τη ζωή να κάνεις μόνο αυτό. Οι μεγάλες απολαύσεις στη ζωή δεν αγοράζονται με χρήμα.
31. Βρες κενά διαστήματα, δημιούργησε μικρά διαλείμματα μέσα στη μέρα χωρίς να κάνεις τίποτα. Μην έχεις τύψεις, λέγεται δημιουργική νωχέλεια. Άλλαξε ακόμα και θέση, πήγαινε από την άλλη μεριά του γραφείου. Μείνε έτσι, κοίταζε απλώς από το παράθυρο το δρόμο. Όταν κάνεις επανεκκίνηση, θα νιώσεις ότι έχει σβηστεί ένα μεγάλο μέρος από την προηγούμενη κούραση.
32. Μη σημειώσεις άλλες αποφάσεις για τη νέα χρονιά. Ζήσε.
 πηγή: athensvoice.gr

5 σχόλια:

  1. Τι ωραίο που είναι αυτό!!!! όλα πρέπει να τα κάνουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τις αγαπημένες μου αναρτήσεις, καθώς βγάζει μια δύναμη αισιοδοξίας!!! Καλό απόγευμα:)

      Διαγραφή
  2. ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!!! Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχη ανάρτηση..πραγματικά τη λάτρεψα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή