Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

Φουντουκόπιτα με υγρή σοκολάτα όνειρο!

Όταν έξω βρέχει καρεκλοπόδαρα, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να είσαι στον καναπέ σου, στη ζεστούλα, απολαμβάνοντας ένα κομμάτι (και 2 και 3 αν θέλετε) φουντουκόπιτα με υγρή σοκολάτα!!! Η συνταγή του αγαπημένου μας Στέλιου Παρλιάρου ... άρα εγγύηση!!!


Καλό και γλυκό απόγευμα!




ΥΛΙΚΑ
180 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια Nestle dessert
100 γρ. βούτυρο lurpak
60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 ασπράδια αυγών
3 κρόκοι αυγών
100 γρ. φουντούκι σκόνη (στο μπλέντερ)
30 γρ. φιστίκι Αιγίνης σε σκόνη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το τριμμένο φουντούκι. Στο τέλος, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με το πρώτο μείγμα. Τοποθετούμε σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα 18 - 20 εκ. πασπαλίζουμε με τη σκόνη φιστικιών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 10 λεπτά και στους 170οC για άλλα 15 λεπτά. Σερβίρουμε με άγλυκη σαντιγί.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Μερίδες: 8


συνταγή από :megatv

5 σχόλια:

  1. μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμου τρέχουν τα σάλιαααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εεεεε και να είχα ένα κομμάτι τώρα!!!!!!:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλεια και εύκολη!!!! Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή