Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Τα 4 λάθη του μακιγιάζ ...την ώρα της συνέντευξης!

Οι εποχές είναι δύσκολες και οι δουλειές ακόμη πιο δύσκολες, αλλά εσύ κατάφερες να πετύχεις το ακατόρθωτο: έχεις συνέντευξη για τη δουλειά που πάντα ήθελες!
Το θέμα όμως είναι ότι η εμφάνιση σου πρέπει να είναι πολύ προσεγμένη σε μια τέτοια περίσταση. 

Παρακάτω θα βρεις τα πάντα για τα λάθη μακιγιάζ που δεν πρέπει να δει ποτέ όποιος σου παίρνει συνέντευξη!

Τρέχει, τρέχει, τρέχει το μέικ-απ: ok έχεις αγχωθεί πολύ και θέλεις σαν τρελή τη δουλειά αυτή, όμως είναι ανάγκη να τρέχει ποτάμι το μέικ-απ σου; Όπως και να έχει, μέχρι να μπεις για συνέντευξη, αλλά και κατά τη διάρκεια έχει άγχος, Για να αποφύγεις λοιπόν να "τρέξει" το μέικ-απ σου και να δείχνεις σαν καταϊδρωμένη υποψήφια δεν έχεις παρά να επενδύσεις στην πούδρα.
Μην ξεχνάς: η πούδρα σου προσφέρει όχι μόνο τέλεια κάλυψη έτσι ώστε η επιδερμίδα σου να δείχνει αψεγάδιαστη αλλά και σταθεροποιεί την κάλυψη του μέικ-απ σου, οπότε μην ξεχνάς να την απλώνεις πάνω από το μέικ-απ σου και δε θα σου τρέχει ο ιδρώτας όσο άγχος και να έχεις!


Δείξε μου τα δάχτυλά σου να σου πω αν είσαι καλή υπάλληλος: το ότι το μανικιούρ σου πρέπει να είναι ωραίο είναι αλήθεια αφού τα χέρια σου μπαίνουν στο μικροσκόπιο πολλές φορές. Είτε στην χειραψία ή όταν δείχνεις την δουλειά και κάνεις χειρονομίες καθώς μιλάς τα χέρια σου πρέπει να είναι πολύ περιποιημένα και φυσικά σωστά βαμμένα.
Τα κακοβαμμένα, μισοξεθωριασμένα νύχια δεν είναι καλό δείγμα και ένα πράγμα είναι σίγουρο: είτε είναι άντρας ή γυναίκα που σου παίρνει τη συνέντευξη θα κοιτάξει τα νύχια των χεριών ή των ποδιών σου.

Tip: Για τα χέρια προτίμησε το γαλλικό μανικιούρ που είναι διακριτικό και ταιριάζει σε όλα τα χέρια ενώ δίνει αριστοκρατικό και chic όψη. Απόφυγε αυστηρά τα πιο εκκεντρικά έντονα χρώματα όπως το μπλε και τις παραλλαγές του όσο μέσα στη μόδα και αν είναι. Για τα πόδια μπορείς εκτός από το διαχρονικό γαλλικό πεντικιούρ να προτιμήσεις και ένα κόκκινο χρώμα.


Άσπρη ρίζα μέχρι τον αστράγαλο: Οκ τρέχεις πανικόβλητη να βρεις μια δουλειά της προκοπής και από το πολύ το τρέξιμο έχεις ξεχάσει ότι είσαι γυναίκα. Πώς όμως είναι δυνατόν να διεκδικείς τη δουλειά … με την ρίζα μέχρι τον αστράγαλο; Φρόντισε το μαλλί σου να είναι περιποιημένο και η άσπρη ρίζα να έχει βαφτεί κάποιες μέρες πριν την συνέντευξη έτσι ώστε να δείχνεις πιο κούκλα από ποτέ.


Το κραγιόν σου και μια λίρα: Μπορεί να είσαι femme fatale όμως δεν είναι ανάγκη στην συνέντευξη για δουλειά να εμφανιστείς με το κατακόκκινο της φωτιάς κραγιόν. Καλό θα ήταν να επιλέξεις ένα πιο διακριτικό μακιγιάζ με χείλη απαλά βαμμένα σε ένα χρώμα σαν φυσικό για να δείχνεις κούκλα χωρίς να κάνεις "μπαμ". Εξάλλου θυμήσου ότι δεν βγαίνεις με τους φίλους σου, αλλά πηγαίνεις σε ραντεβού για δουλειά!

πηγή: womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου