Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

"The Artist" ο μεγάλος νικητής των Oscar !!!


Σε μια τελετή χωρίς καμία έκπληξη η ταινία "The Artist" του Michel Hazanavicious, θριάμβευσε παίρνοντας το Όσκαρ καλύτερης ταινίας και καλύτερης σκηνοθεσίας.
Το "Artist" και το "Hugo", μονομάχησαν, παίρνοντας από 5 Όσκαρ, ωστόσο η ταινία του Scorchese περιορίστηκε στις τεχνικές κατηγορίες.

Το Όσκαρ α' ανδρικού ρόλου κέρδισε όπως αναμενόταν ο Jean Dujardin, για την εξαιρετική του ερμηνεία στην ταινία "The Artist". Μάλιστα, εκφώνησε τον λόγο του στα αγγλικά, ευχαριστώντας τους πάντες. Στο τέλος πάντως, τα γαλλικά δεν τα απέφυγε κραυγάζοντας μάλιστα από χαρά.


Το Όσκαρ α' γυναικείου ρόλου πήρε η Meryl Streep για την πολύ καλή ερμηνεία της στη μέτρια όμως ταινία "Iron Lady". Η Meryl Streep ήταν πολύ συγκινημένη και στον λόγο της προτίμησε να ευχαριστήσει πρώτον από όλους τον σύζυγό της, φοβούμενη μήπως στο τέλος την... κόψουν και δεν προλάβει. 

   
Το Όσκαρ β' ανδρικού ρόλου κέρδισε ο Christoffer Plummer για την συγκλονιστική ερμηνεία του στην ταινία "Beginners". H ομιλία του ήταν συγκλονιστική, ενώ κάποια στιγμή απευθύνθηκε στο χρυσό αγαλματίδιο λέγοντας "είσαι μόλις δύο χρόνια μεγαλύτερός μου".
Το Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου κέρδισε η Octavia Spenser για την ερμηνεία της στο "The Help". Η ηθοποιός παρέλαβε το βραβείο της ξεσπώντας σε κλάματα και αποθεώθηκε.
Το Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου κέρδισε ο Woody Allen για το "Midnight in Paris" και για άλλη μια φορά δεν πήγε να παραλάβει το βραβείο του.
Το Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου, κέρδισε ο Alexander Payne  για τους "Descendants" και κατά τη διάρκεια του λόγου του ευχαρίστησε τη μητέρα του λέγοντας "σ'αγαπώ πολύ" στα ελληνικά!
Στις καλές στιγμές της βραδιάς η παρουσίαση στην κατηγορία κινουμένων σχεδίων από τον Chris Rock, ο οποίος έδωσε λίγο από τον ηλεκτρισμό του στην τελετή, αλλά και η... πρωτοβουλία των Lopez και Diaz να μας γυρίσουν την πλάτη παρουσιάζοντας το Όσκαρ καλύτερου μακιγιάζ!
Επίσης, όταν ο παρουσιαστής Billy Crystal, "μάντεψε" τις σκέψεις των Pit, Jolie, Nolte, Scorchese κ.α. κατάφερε για άλλη μια κάνει την αίθουσα να σειστεί από τα γέλια. Γνωστό αστείο, αλλά πάντα αγαπημένο.

Οι νικητές στις υπόλοιπες κατηγορίες
Το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας κέρδισε το φαινόμενο "A Separation" από το Ιράν.
Το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ κέρδισε το Undefeated.
Το Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ μικρού μήκους κέρδισε το "Saving Face".
Το Όσκαρ για το καλύτερο μοντάζ κέρδισε το "Girl with the dragon tatoo", κάνοντας την μίνι έκπληξη.
Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού στο Man or Muppet, από την ταινία "The Muppets"
Το "Artist" κέρδισε Όσκαρ για τη μουσική και τα κοστούμια.
Το Όσκαρ για τα καλύτερα κοστούμια  πήγε στο "Artist"
Το βραβείο για το καλύτερο μακιγιάζ στο "Iron Lady"
Το Hugo κυριάρχησε στις τεχνικές κατηγορίες κερδίζοντας Όσκαρ ήχου, οπτικών εφέ, φωτογραφίας και σκηνικών, ηχητικού μοντάζ.
Το Όσκαρ καλύτερης ταινίας μικρού μήκους κέρδισε το "Shore".
Το Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων στο "Rango".
Το Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, κέρδισε το  "The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore". 
πηγή: news247.gr

3 σχόλια:

  1. Kαλημέρα και καλή σαρακοστή!! την ταινία iron lady δεν την είδα αλλά λατρεύω Meryl Streep οπότε χάρηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα, συμφωνώ με τη Πέλα επάνω απολύτως!!!Καλή Σαρακοστή φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Pela και Ελένη!!! Σίγουρα το "the artist" δεν θα το δω, ας πήρε και όλα τα όσκαρ, δεν με συγκινούν αυτές οι ταινίες! Το "iron lady" βέβαια σκέφτομαι να το δω όπως και το "hugo"

    ΑπάντησηΔιαγραφή