Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Κάντο όπως ένα παιδί και ... κέρδισε αυτό που θες!


Τι μπορούμε να μάθουμε από τον τρόπο που λειτουργούν τα παιδιά

Τα παιδιά έχουν ένα μοναδικό ταλέντο να κερδίζουν πάντα αυτό που θέλουν κι όχι μόνο χάρη στα κλάματα και τις φωνές τους. Χρησιμοποιούν ασυνείδητα κάποιες αρετές που θα έπρεπε κι εμείς οι ενήλικες να εκμεταλλευόμαστε. Παραδείγματα τέτοιων χαρακτηριστικών είναι και αυτά που ακολουθούν:

Επιμονή: ένα παιδί μπορεί να κάνει τα πάντα για να πάρει αυτό που θέλει, δε σταματάει με την πρώτη δυσκολία όπως κάνουν συχνά οι ενήλικες.

Τεμπελιά: όλα τα παιδιά είναι ανέμελα, χωρίς αυτό να τα εμποδίζει να είναι διεκδικητικά. Αφήνουν το χρόνο να περάσει χωρίς τύψεις κι αυτό τους βοηθάει να «φορτίσουν» τις μπαταρίες τους.

Θάρρος: τα παιδιά ζητάνε. Ζητάνε οδηγίες, ζητάνε βοήθεια, ζητάνε αυτό που θέλουν. Πολλές φορές, αυτό που θέλουμε είναι πολύ εύκολο, αρκεί να το ζητήσουμε. Η ντροπή ή ο εγωισμός, μας αποτρέπουν από το να ζητήσουμε απλά αυτό που θέλουμε, ακόμα κι αν αυτό θα μας γλίτωνε από το περιττό άγχος.

Αισιοδοξίατα παιδιά δεν απελπίζονται, δεν απογοητεύονται και ποτέ δεν πιστεύουν ότι αυτό που θέλουν είναι ανέφικτο. Στην πραγματικότητα, αυτό ισχύει, οπότε κάθε φορά που θα θελήσουμε κάτι, βασικό βήμα είναι να πιστέψουμε και σε αυτό και σε εμάς.

πηγή:newsbeast

1 σχόλιο:

  1. Ωραίο το σημερινό σου άρθρο..Εχεις απόλυτο δίκιο..τα παιδιά έχουν τον τρόπο τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή