Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Muffins φουντουκιού με λιωμένη σοκολάτα... όνειρο !!!

Τον τελευταίο καιρό έχω δει σαν χόμπι... την παρασκευή κέικ και muffins ! Δοκίμασα λοιπόν πολλές συνταγές , αυτό που θα σας προτείνω όμως σήμερα είναι από τα TOP και είναι ό,τι πρέπει για να κλείσει γλυκά μια δύσκολη βδομάδα!
Τα κομμάτια φουντουκιού και οι σταγόνες σοκολάτας απογειώνουν τα συγκεκριμένα κέικ και γι'αυτό μετά...θα δυσκολευτείτε να φάτε μόνο ένα!!!



Υλικά:
1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα άσπρη ζάχαρη
1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη
1-2 βανίλιες (ανάλογα τα γούστα)
1/2 κούπα λάδι 
2 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι (κατά προτίμηση 2%)
ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
1 κούπα φουντούκια (αλεσμένα στο multi, όχι σκόνη τελείως)
1 φακελάκι σταγόνες κουβερτούρας
1 φακελάκι σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

Εκτέλεση:
- Βάζουμε τα υλικά μας (εκτός από τα φουντούκια και τη σοκολάτα) στο μπολ του μίξερ και χτυπάμε για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε έπειτα στο μίγμα μας τα φουντούκια και τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε καλά. (tip: αλευρώστε τις σταγόνες πρώτα για να μην σας μείνουν στον πάτο).
- Μοιράζουμε το μίγμα στις ειδικές φόρμες για muffins (βγαίνουν σίγουρα γύρω στα 20-24 muffins, ανάλογα πάντα με το μέγεθος της κάθε φόρμας).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
- Βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε πάνω τους (ελαφρά πιέζουμε για να μπουν και μέσα κάποιες) τις σταγόνες σοκολάτας γάλακτος, οι οποίες λιώνουν αμέσως και το θέαμα ... ονειρεμένο!!!
Καλή επιτυχία!

άρθρο: reinegr.blogspot.com

6 σχόλια:

  1. Ax!πώς μου αρέσουν τα muffins. Ποτέ δεν σταματάω στο ένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνονται θεσπέσια!Την συνταγή την κρατάω!Καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κάνω πολύ συχνά μάφιν..λέω να δοκιμάσω τη συνταγή που μας έδωσες!!πολλά φιλάκια!!καλό σαββατοκύριακο reine μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοριτσια δοκιμαστε τη συνταγη και θα με θυμηθειτε!!! Αν θελετε επισης μπορειτε να βαλετε το μιγμα σε μια φορμα του κεικ, αν δεν θελετε muffins. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή