Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Φέρε το καλοκαίρι σπίτι σου !

Η εποχιακή ανακαίνιση του σπιτιού μας, είναι μια πολύ συναρπαστική διαδικασία και συνάμα μπορεί να είναι και μια καταπληκτική ευκαιρία για ανανέωση και χαλάρωση.

Η καλοκαιρινή διακόσμηση, μας βοηθά να δημιουργήσουμε ένα δροσερό σπίτι και συγχρόνως μας προσφέρει μια χρυσή ευκαιρία να εμφανίσουμε τη δημιουργικότητά μας.

Αξίζει λοιπόν να φέρουμε την καλοκαιρινή αύρα στο εσωτερικό του σπιτιού μας αυτό το καλοκαίρι, βασισμένη σε φωτεινά χρώματα και δροσερά υφάσματα. Διαβάστε συμβουλές και προτάσεις για να φέρετε μια καλοκαιρινή αύρα στο χώρο του σπιτιού...
Αποφύγετε τα πολλά διακοσμητικά, που γεμίζουν τους χώρους.


Κρατήστε λιγότερα αντικείμενα στα δωμάτιά σας, γεγονός που θα βοηθήσει τους χώρους να φαίνονται μεγαλύτεροι.


Στολίστε τους χώρους με φυσικά λουλούδια, που δίνουν την αίσθηση φρεσκάδας και δροσιάς στο χώρο.

Επιλέξτε απαλά χρώματα όπως το ροζ, το γαλάζιο του ουρανού ή ακόμα και ουδέτερα χρώματα. Αντικαταστήστε τα βαριά χειμερινά διακοσμητικά αντικείμενα με διάφανα κρυστάλλινα. Μαζέψτε τα χαλιά και αφήστε τα πατώματα (ξύλο, πλακάκια ή μάρμαρο) γυμνά.


Το χρώμα των τοίχων είναι ο καθοριστικός παράγοντας, που φωτίζει περισσότερο ένα δωμάτιο. Εάν λοιπόν έχετε χρόνο και κέφι, «αναζωογονήστε» τα χρώματα σε κάποιους τοίχους. Μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά παλ χρώματα, όπως το μπεζ, της ανοικτής ώχρας ή του ανοικτού ροζ κ.λπ. Εάν οι τοίχοι σας είναι βαμμένοι πρόσφατα μπορείτε να τους ανανεώσετε με κάποιες όμορφες ταπετσαρίες με απλά σχέδια.

                                        

- Αποφύγετε να κρεμάσετε πολλά κάδρα στους τοίχους.
- Καλύψτε τους καναπέδες στο καθιστικό σας με δροσερά φωτεινά υφάσματα και ρίξτε τους μαξιλάρια με έντονα φωτεινά χρώματα.
- Χρησιμοποιήστε όσο το δυνατόν περισσότερα φυσικά υλικά για την διακόσμηση των χώρων.
- Μια γωνιά στο δάπεδο με άμμο και μεγάλα λευκά βότσαλα θα δώσει ένα τελείως διαφορετικό ύφος στο καθιστικό σας.
Έτσι λοιπόν απλά, αλλάξτε το ύφος του σπιτιού σας, ανανεώστε το και χαρείτε το, μέχρι να φθάσουν οι πολυπόθητες μέρες των διακοπών.

πηγή: fe-mail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου