Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

Πριν φάτε... δείτε το πιάτο σας 3D !

Θέλετε μια εικονική μπουκιά απ' αυτό που θα φάτε πριν το παραγγείλετε από το μενού; Εδώ και έξι μήνες, ένα ασιατικό εστιατόριο στην περιοχή των θεάτρων του Λονδίνου προσφέρει στους πελάτες του ακριβώς αυτό, προβάλλοντας εικόνες από ρολά του δράκου, μαύρο μπακαλιάρο και άλλα φαγητά απευθείας στα πιάτα των πελατών.
Έτοιμοι για την παραγγελία; Απλώς ακουμπήστε αυτό που θέλετε στην οθόνη αφής και το σασίμι θα είναι σε λίγο στο πιάτο σας.
Ο επιχειρηματίας Νόελ Χάνγουικ λέει πως η ιδέα για το εστιατόριο, το «Inamo», του ήρθε πριν από αρκετά χρόνια ενώ έτρωγε σε μια πολυσύχναστη πιτσαρία με τον φίλο του και μελλοντικό συνέταιρό του Ντάνιελ Πότερ. «Προσπαθούσαμε απελπισμένα να τραβήξουμε την προσοχή του σερβιτόρου», λέει ο Χάνγουικ. «Σκεφτήκαμε: δεν θα ήταν θαυμάσιο να μπορούσαμε να πατήσουμε ένα κουμπί και να έχουμε το φαγητό μας;». 

Η ιδέα περπάτησε και ο Χάνγουικ, ένας 29χρονος απόφοιτος της Οξφόρδης, εξηγεί πώς λειτουργεί το σύστημα: ένας προτζέκτορας πάνω από κάθε τραπέζι εκπέμπει ένα εικονικό, διαδραστικό τραπεζομάντιλο, το οποίο έχει εικονίδια όπου μπορεί κανείς να δει το μενού, να παραγγείλει και να ελέγξει τον λογαριασμό. Το πιάτο μένει κενό μέχρι ο πελάτης να χρησιμοποιήσει μια οθόνη αφής για να ανοίξει το μενού και να επιλέξει το φαγητό που θέλει, οπότε ο προτζέκτορας εκπέμπει πάνω στο πιάτο εικόνες, για παράδειγμα, της τραγανιστής πάπιας ή της ταϊλανδέζικης σαλάτας που επέλεξε. Μόλις επιλεγεί το φαγητό, η παραγγελία στέλνεται στην κουζίνα.
source: Εφημερίδα “Τα Νέα”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου