Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

Ρακόμελο ζελέ!

Ρακόμελο ζελέ
Tο ότι θα ανακάλυπτα - λίγο πριν πάω για νάνι - συνταγή για ...ρακόμελο ζελέ, εεε ούτε στον ύπνο μου!!!  Αύριο κιόλας θα το επιχειρήσω καθώς μου κίνησε το ενδιαφέρον!Οψόμεθα λοιπόν!!!


 Καλό σας βράδυ...και αν έχετε πιει ή φάει και ρακόμελο, θα έχετε σίιιιγουρα ένα γλυκό βράδυ!!!



Υλικά για 6-8 άτομα

350 ml ρακή

350 ml νερό
150 γρ. ζάχαρη
3 φύλλα ζελατίνας (15 γρ.)
250 ml μέλι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε λίγο κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη ρακή, με τη ζάχαρη και το νερό, έω ότου λιώσει η ζάχαρη αλλά χωρίς να βράσει. Αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας αφου τα στύψουμε καλά με τα χέρια. Ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Το αφήνουμε για λίγο μέχρι να αρχίσει να πήζει, γεμίζουμε ατομικές φόρμες και τις τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. 
Ξεφορμάρουμε βουτώντας σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτά και σερβίρουμε.

source: tovima.gr

2 σχόλια:

  1. καλημέρα!!!απίστευτο...ειμαι πολύ περίεργη για την γευση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα και καλώς ήρθες στην παρέα μας :))) Tελικά ακόμα δεν το έφτιαξα:P (δεν πρόλαβα να αγοράσω ακόμα τις ζελατίνες, γιατί από ρακί, ειδικά εδώ στην Κρήτη..μπόλικη:) Θα το δοκιμάσω πάντως και θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή