Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

8 βήματα για τέλεια νύχια

Η φίλη μας Νόπη δήλωσε πως ακολούθησε βήμα βήμα τις συμβουλές και ... όλο καμάρι μας έδειχνε χθες το όντως πολύ όμορφο γαλλικό νύχι, που είχε επιμεληθεί μόνη της :)

nails-386.jpg
1. Βρέχετε τα χέρια σας με χλιαρό νερό και τα τρίβετε με χοντρό μαγειρικό αλάτι για να φύγουν τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα. Αν έχετε κάποια πληγή (έστω μια γρατσουνιά) αποφύγετε το αλάτι γιατί θα τσούξει και προτιμήστε ένα scrub σώματος το οποίο είναι εξίσου αποτελεσματικό. Μετά ξεπλένετε τα χέρια σας ή τα σκουπίζετε με ένα μωρομάντιλο.

2. Ξεβάφετε τα νύχια σας με ξεβαφτικό χωρίς ασετόν, γιατί το ασετόν τα αφυδατώνει, κάνοντάς τα αδύναμα και εύθραυστα. Αφαιρείτε καλά όλα τα υπολείμματα του προηγούμενου βερνικιού (αν υπήρχε) και αφήνετε τα χέρια σας να μουλιάσουν σε λίγο χλιαρό νερό στο οποίο έχετε προσθέσει το χυμό των λεμονιών. Η βιταμίνη C και τα οξέα του λεμονιού έχουν λευκαντική δράση και βοηθούν να διατηρηθούν τα νύχια σας λευκά και γερά.

3. Αφού τα χέρια σας μουλιάσουν, δέκα λεπτά περίπου, τα βγάζετε από τα μπολ και τα στεγνώνετε με μια πετσέτα. Έπειτα,απλώνετε πάνω τους άφθονη ενυδατική κρέμα χεριών (κατά προτίμηση με αμυγδαλέλαιο) και τρίβετε το ένα χέρι με το άλλο μέχρι να απορροφηθεί τελείως. Αν δεν έχετε ενυδατική κρέμα χεριών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το body lotion για μετά το ντους. Επειδή, πάντως, λίγη πλεονάζουσα λιπαρότητα από την κρέμα μπορεί να παραμείνει πάνω στα νύχια, στο σημείο αυτό καλό είναι να τα σκουπίσετε με ένα χαρτομάντιλο για να στεγνώσουν τελείως.

4. Με την ειδική πένσα αφαιρείτε τα πετσάκια χωρίς να τραυματίζετε την ευαίσθητη επιδερμίδα γύρω από τα νύχια. Αν, παρ’ όλα αυτά, το παρακείμενο δέρμα ματώσει χρησιμοποιείτε αμέσως αντισηπτικό και αποφεύγετε να τραβήξετε τις παρωνυχίδες. Ο λόγος για τον οποίο αποφεύγετε να δημιουργήσετε πληγές γύρω από τα νύχια είναι πως από εκεί μπορούν να εισχωρήσουν μικρόβια στον οργανισμό σας, αν πιάσετε βρόμικα αντικείμενα. Για τα πετσάκια που επιμένουν είναι προτιμότερο, αντί να τα κόψετε, να χρησιμοποιήσετε το ειδικό ξυλάκι και να τα σπρώξετε πίσω.

5. Αφού ολοκληρώσετε τη φροντίδα για τα πετσάκια και τις παρωνυχίδες απλώνετε λίγο θρεπτικό λάδι στα νύχια και τα τρίβετε με τα ακροδάχτυλά σας ώστε το λάδι να απλωθεί και στη γύρω επιδερμίδα. Το αφήνετε λίγα λεπτά να δράσει και περνάτε τα δάχτυλά σας με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με τονωτική λοσιόν. Αν τα νύχια σας είναι μακριά στο σημείο αυτό, πρέπει να τα κόψετε χρησιμοποιώντας τον κόφτη (ποτέ το ψαλιδάκι, γιατί δεν κόβει ίσια).


6. Όσο τα νύχια σας είναι αλειμμένα με το θρεπτικό λάδι τα λιμάρετε με τη χάρτινη λίμα κάνοντας κινήσεις προς την ίδια κατεύθυνση. Αν τα λιμάρετε και προς τις δύο κατευθύνσεις τα νύχια τρίβονται στις άκρες και φθείρονται με αποτέλεσμα να μην μακραίνουν εύκολα. Για να δείχνουν τα δάχτυλά σας πιο λεπτά και πιο μακριά προτιμήστε να τα λιμάρετε σε ελαφρώς οβάλ σχήμα, που δημιουργεί έξτρα μήκος. Αν τα δάχτυλά σας είναι υπερβολικά λεπτά, μπορείτε να τους δώσετε όγκο με ένα πιο τετραγωνισμένο σχήμα αλλά και σε αυτή την περίπτωση στρογγυλέψτε τις άκρες γιατί τα υπερβολικά τετράγωνα νύχια θα σας δυσκολέψουν με τη φροντίδα του μωρού. Όσον αφορά το μήκος τους, το σωστό μήκος για μια νέα μητέρα είναι κοντό, τόσο ώστε το νύχι να καλύπτει μόλις την άκρη του δαχτύλου ή να προεξέχει έως και 2 χιλιοστά από αυτή. Τα μακριά νύχια, σε αυτό το στάδιο της ζωής σας, δεν ενδείκνυνται γιατί αφενός δυσκολεύουν τις καθημερινές σας δραστηριότητες και αφετέρου μπορεί κατά λάθος να τραυματίσουν το μωρό σας.


7. Περνάτε ξανά τα χέρια σας με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με τονωτική λοσιόν ή τα πλένετε με σαπούνι χαμομηλιού που είναι καταπραϋντικό και τα στεγνώνετε με μια πετσέτα.

8. Τώρα τα νύχια σας είναι έτοιμα για να τα βάψετε. Περνάτε πρώτα τη θρεπτική βάση και περιμένετε να στεγνώσει. Ακολουθεί το βερνίκι της αρεσκείας σας, ένα ή δύο χέρια ανάλογα με το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Το πρώτο χέρι δίνει πιο διακριτικό χρώμα και στεγνώνει πιο γρήγορα. Το δεύτερο χέρι καθυστερεί τη διαδικασία αλλά δίνει πιο έντονο χρώμα και περισσότερη διάρκεια στο βερνίκι. Η διαδικασία του βαψίματος ολοκληρώνεται με το στεγνωτικό, ενώ για τις πολύ βιαστικές υπάρχει ειδικό προϊόν σε σπρέι (σαν λάδι) που στεγνώνει με ένα ψέκασμα τα νύχια.

source: myworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου