Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Περίεργα αλλά αποτελεσματικά κόλπα διαίτης !


Να ζυγίζεσαι, να γυμνάζεσαι, να μην τρως το βράδυ, να τρως πέντε γεύματα την ημέρα, να μην παραλείπεις τα σνακ. Εντάξει, όλα αυτά τα κλασικά και πατροπαράδοτα τα δοκίμασες. Ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις και τα πιο περίεργα μυστικά διαίτης που κυκλοφορούν και που υπόσχονται να σε κάνουν στυλάκι... άμεσα!
1. Μύρισε μια μπανάνα ή ένα μήλο ή μέντα ή και το φαγητό σου:
Μπορεί να νιώθεις γελοίος-α κάνοντας κάτι τέτοιο αλλά έρευνα της Smell & Taste Treatment and Research Foundation στο Σικάγο με επικεφαλή τον δρ Άλαν Χιρστ (Alan R. Hirsch) που έγινε σε 3000 εθελοντές, έδειξε πως εκείνοι που μύριζαν τακτικά την τροφή τους ένιωθαν προοδευτικά λιγότερο πεινασμένοι και έχασαν γρηγορότερα βάρος, περίπου 13,6 κιλά έκαστος! Σύμφωνα με τη θεωρία της έρευνας, η μυρωδιά του φαγητού ξεγελά τον εγκέφαλο που νομίζει πως όντως τρως το φαγητό που μυρίζεις.

2. Κρέμασε ένα καθρέφτη απέναντι από το τραπέζι που τρως!
Σε πρόσφατη έρευνα ανακαλύφθηκε πως όσα άτομα έτρωγαν με έναν καθρέφτη μπροστά τους, είχε σαν αποτέλεσμα να καταναλώσουν περίπου το 1/3 της τροφής που θα έτρωγαν κανονικά. Όπως φαίνεται, η διαδικασία αυτή μπροστά στον καθρέφτη έχει σαν αποτέλεσμα να αντικατοπτρίζονται μπρος στα μάτια σου οι στόχοι και τα στάνταρ που έχεις για το σώμα σου. Τελικά, ο καθρέφτης σου θυμίζει γιατί ξεκίνησες δίαιτα και γιατί θέλεις να αδυνατίσεις και να χάσεις τα περιττά κιλά.
3. Βάψτα μπλε
Δεν είναι τυχαίο που τόσα ταχυφαγία αποφεύγουν το μπλε χρώμα στο ντεκόρ τους. Το πιστεύεις ή όχι, το μπλε χρώμα μειώνει την όρεξη οπότε αξίζει να βάψεις την κουζίνα σου γαλάζια, να αγοράσεις μπλε σερβίτσια και να στρώσεις μπλε τραπεζομάντιλα. Επίσης, απόφυγε το κόκκινο, κίτρινο και πορτοκαλί που σε κάνουν να θέλεις να τρως!
4. Φωτογράφισε το φαγητό σου!
Αντί να κρατάς ημερολόγιο για τις τροφές που καταναλώνεις καθημερινά, βγάλε τα γεύματά σου φωτογραφία και κατηγοριοποίησε βάσει μέρας και ώρας στον υπολογιστή σου. Η οπτική απεικόνιση των τροφών που καταναλώνεις θα σε βοηθήσει να ισορροπήσεις τις θερμίδες που τρως. Κοιτώντας πίσω στο τι κατανάλωσες, μπορείς να τρως λιγότερο και να αποφύγεις και κάποια γουρουνιά. Σκέψου πως φτιάχνεις μια σαλατούλα σπίτι. Πριν φας, τράβηξε την φωτογραφία σου. Αμέσως θα δεις το έξτρα κίτρινο τυρί ή τα κρουτόν που ενοχοποιούν την αθώα σαλάτα!
5. Δέσου! 
Η fitness γκουρού Valerie Orsoni προτείνει ένα κόλπο που χρησιμοποιούν πολλές λεπτεπίλεπτες Γαλλιδούλες. Τι κάνουν: δένουν μια κορδέλα γύρω από τη μέση σου και κάτω από τα ρούχα τους κάθε φορά που βγαίνουν έξω για φαγητό. Έτσι, όταν η κορδέλα σφίξει, καταλαβαίνουν πως δεν μπορούν να το παρακάνουν άλλο!
πηγή: womenonly.gr

1 σχόλιο: