Κυριακή, 10 Ιουλίου 2011

Βαλίτσα διακοπών και... φύγαμε!

Άδεια πήρες, εισιτήρια έκλεισες, σχέδια για ονειρεμένες διακοπές έκανες....τι σου μένει λοιπόν λίγο πριν την αναχώρηση;;; Να ετοιμάσεις το βαλιτσάκι σου και...δρόοοομο!!! Αν ανήκεις στη δικιά μου την κατηγορία - "παίρνω μαζί μου όλη τη ντουλάπα" - κακώς! Με λίγη οργάνωση, ίσως και εγώ να καταφέρω να πάρω αυτά που όντως θα χρειαστώ, χωρίς να γίνει...μετακόμιση! 
Ποια είναι τα βασικά που πρέπει να μπουν στη βαλίτσα μας; Voilà !!! :
Καλές βουτιές! reineΚαι πώς θα φτιάξεις τη βαλίτσα; Πολύ απλά, ακολουθώντας τις παρακάτω 10 χρήσιμες συμβουλές! :

1. Για μακρινά ταξίδια, είναι πάντα προτιμότερη μια σκληρή, ανθεκτική βαλίτσα αλλά και μια μικρού μεγέθους χειραποσκευή με τα άκρως απαραίτητα, ενώ για ένα ταξίδι με αυτοκίνητο προτιμήστε μαλακές βαλίτσες και εύχρηστους σάκους που σας επιτρέπουν να εξοικονομείτε χώρο στο πορτ μπαγκάζ.

2.  Βάζετε πάντα τα βαριά αντικείμενα (σεσουάρ, παπούτσια) στο πάτο της βαλίτσας σας. Για να μην παραμορφώνονται τα παπούτσια σας, γεμίστε τα με κάλτσες που θα έχετε φροντίσει να μαζέψετε σε μπαλίτσες.

3. Για να μην τσαλακωθούν τα τα παντελόνια και οι φούστες σας, βάλτε τα στη βαλίτσα χωρίς να τα διπλώσετε φροντίζοντας να τα καλύψετε με μαλακά και επίπεδα ρούχα (μαντήλια, μπλουζάκια μακό) πριν διπλώσετε τις άκρες.

4. Διπλώστε τα πουκάμισα (αν πάρετε μαζί σας εσείς ή ο σύντροφός σας) ακολουθώντας την τσάκιση. Για να μην παραμορφωθεί ο λαιμός των πουκαμίσων γεμίστε τα με κάλτσες ή με εσώρουχα. Στη συνέχεια, γεμίστε τα κενά που έχουν μείνει με αντικείμενα που δεν πιάνουν πολύ χώρο ούτως ώστε να εμποδίσετε τη μετατόπιση των ρούχων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

5. Πριν κλείσετε τη βαλίτσα σας, φροντίστε να καλύψετε το περιεχόμενο της με μία πετσέτα μπάνιου και με μαλακά ρούχα. Με τον τρόπο αυτό, τα ρούχα που τσαλακώνονται θα προστατεύονται από δύο στρώματα μαλακών ρούχων και δεν θα παραμορφωθούν.

6. Αν έχετε γεμίσει τη βαλίτσα σας στο μέγιστο, τότε συμπιέστε τα ρούχα σας και χτυπήστε τη στο πάτωμα για να δημιουργήσετε λίγο ακόμη χώρο.

7. Διπλοπακετάρετε τα υγρά υλικά όπως το σαμπουάν ή το αφρόλουτρο. Ειδικά αν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, η πίεση είναι τεράστια και υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν τα μπουκάλια.


8. Για να μην τσαλακώνονται τα ρούχα στη βαλίτσα , βάλτε ρυζόχαρτο στα μανίκια και τους ώμους των σακακιών και των φορεμάτων και κάντε τις φούστες ρολό .


9. Αν ο προορισμός σας περιλαμβάνει και… shopping, μέσα στις αποσκευές σας βάλτε άλλο ένα σάκο ταξιδιού, ώστε να τον χρησιμοποιήσετε κατά την επιστροφή γεμίζοντάς τον με τα ψώνια που θα έχετε κάνει.


10. Τα καλλυντικά σας και τα είδη προσωπικής φροντίδας καλό είναι να τα συγκεντρώσετε σε ένα beauty case, προκειμένου να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση.article: reinegr.blogspot.com
source: stylista.gr, myself.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου