Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

Απίστευτο! Το πρώτο "ασφαλές" τσιγάρο !

Το πρώτο «ασφαλές τσιγάρο» που δεν θα προκαλεί προβλήματα στην υγεία, αλλά και θα βοηθά στη διακοπή του καπνίσματος, θα διατεθεί στην αγορά σε περίπου έναν χρόνο.

Αρκετές βιομηχανίες καπνού τα τελευταία 50 χρόνια έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα ανακάλυψης του «ασφαλούς τσιγάρου», το οποίο δεν θα προκαλεί ούτε καρκίνο ούτε γήρανση του δέρματος ούτε χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια...

Σύμφωνα με πληροφορίες από επιστημονικούς κύκλους, η British American Tobacco (BAT) σε περίπου έναν χρόνο πρόκειται να κυκλοφορήσει το πρώτο «ασφαλές τσιγάρο», για το οποίο μάλιστα ζήτησε από τη ρυθμιστική αρχή του βρετανικού υπουργείου Υγείας να βάλει τη «σφραγίδα» του. Τι σημαίνει αυτό; 

Ότι στα εργαστήρια δοκιμάζουν ένα προϊόν που θα ονομάζεται «παροχέας νικοτίνης», το οποίο θα έχει ακριβώς την ίδια αίσθηση, γεύση και θα δίνει την ίδια ευχαρίστηση στους χρήστες που δίνει και το τσιγάρο, χωρίς όμως να ενέχει κανέναν από τους κινδύνους που εγκυμονούν τα τσιγάρα για την υγεία.
«Θα είναι μία μη ηλεκτρονική συσκευή εισπνοής, όμοια σε εμφάνιση με το τσιγάρο, η οποία θα ικανοποιεί όλες τις ψυχολογικές ανάγκες που καλύπτει η νικοτίνη και παράλληλα θα δίνει στον χρήστη την ακριβή αίσθηση του καπνίσματος. Αυτό θα καθίσταται δυνατό από την υψηλή δόση νικοτίνης που θα απελευθερώνει με κάθε ρουφηξιά».
  Ήδη όμως, οι αντιδράσεις από τις βρετανικές οργανώσεις και τους ειδικούς γίνονται καθημερινά και πιο έντονες.  «Το να δημιουργείς ένα προϊόν που βοηθά τον κόσμο να συνεχίσει να καπνίζει είναι τουλάχιστον κυνικό», σχολιάζει ο Μ. Ντόκλερ, διευθυντής έρευνας και πολιτικών κατά του καπνίσματος στον μη κερδοσκοπικό φορέα «Αντικαπνιστική Δράση για την Υγεία». «Δεν υπάρχει ασφαλής τρόπος πρόσληψης νικοτίνης, ακόμη και εάν τα προβλήματα στην υγεία τα προκαλεί η πίσσα και τα δηλητηριώδη αέρια που προκαλούνται από την καύση και απελευθερώνονται μέσα στους πνεύμονες. Εξάλλου και τα αυτοκόλλητα νικοτίνης, οι τσίχλες και το ηλεκτρονικό τσιγάρο, παρά τις έρευνες που έχουν γίνει και τις δοκιμασίες που έχουν υποβληθεί από τις αρμόδιες αρχές, δεν έχουν χαρακτηριστεί ποτέ επίσημα ως ασφαλείς αντικαταστάτες του τσιγάρου. Η διακοπή του καπνίσματος είναι ο μονόδρομος», εξηγεί.

source: τα ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου