Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Εκδρομή στα ... Κύθηρα

Τα Κύθηρα βρίσκονται ανάμεσα στην Κρήτη και στην Πελοπόννησο, 1 ώρα με το καράβι από την Νεάπολη Λακωνίας και 6 από το μεγάλο λιμάνι της χώρα, τον Πειραιά. Διαθέτουν ένα ασφαλές λιμάνι, το Διακόφτι και αεροδρόμιο που εξυπηρετεί το νησί σχεδόν καθημερινά με πτήσεις από την Αθήνα και τους καλοκαιρινούς μήνες και από το εξωτερικό. 

kythira-386
Στο νησί υπάρχουν πολλές παραλίες, οργανωμένες και μη, αμμουδερές ή δυσπρόσιτες, αξιοθέατα και μνημεία κάθε λογής, φυσικός πλούτος και ομορφιά απαράμιλλη. Στην μια πλευρά του νησιού, νερόμυλοι και καταρράκτες περιμένουν να σας εντυπωσιάσουν, στην άλλη παραλίες και μαγαζιά είναι συνεχώς γεμάτα, δίνοντας μια νότα ζωντάνιας και ξεγνοιασιάς στο νησί.
 Κάθε 5-6 χλμ ο επισκέπτη συναντά από ένα χωριουδάκι με περίεργο όνομα αλλά με τη δική του ιστορία. Στην Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα, συρρέουν πιστοί από κάθε πλευρά του πλανήτη για να προσευχηθούν, όχι απαραίτητα μόνο χριστιανοί, όλη τη διάρκεια του χρόνου. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η Θεά Αφροδίτη γεννήθηκε στο νησί. Σύμφωνα με τη Θεογονία του Ησίοδου, γεννήθηκε στους αφρούς της θάλασσας των Κυθήρων, τα κύματα στη συνέχεια την παρέσυραν και έτσι κατέληξε στην Πάφο της Κύπρου. Το νησί της Αφροδίτης λοιπόν, τα Κύθηρα ή Τσιρίγο, για όσους το αγαπούν, σας περιμένουν να τα επισκεφτείτε. 


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site : www.kythera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου