Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα φτάσει... στο διάστημα!


Οι ρώσοι θα στείλουν την Ολυμπιακή Φλόγα στο... διάστημα
Η Ρωσία πρόκειται να μεταφέρει στο διάστημα την Ολυμπιακή φλόγα στην έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014, στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, ανακοίνωσε ο ρώσος πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής Αλεξάντερ Ζούκοφ.
«Η Ρωσία είναι η χώρα που πρώτη έστειλε άνθρωπο στο διάστημα, πριν ακριβώς 50 χρονια. Και τώρα φιλοδοξούμε να είναι πάλι η Ρωσία η πρώτη που στέλνει την Ολυμπιακή φλόγα στο διάστημα, φέρνοντας και πέρα από τη Γη το μήνυμα της Ολυμπιακής ιδέας», δήλωσε ο κ. Ζούκοφ προσθέτοντας ότι αυτή είναι η επιθυμία του πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτινο οποίος έχει την γενική εποπτεία των Αγώνων στο Σότσι. 

Η σχετική προέτοιμασία άρχισε τον περασμένο Φεβρουάριο και ενημερωμένες πηγές λέγουν ότι έχει ήδη προχωρήσει ο σχεδιασμός. Τα πρώτα «τελικά σχέδια» θα είναι έτοιμα ως τον ερχόμενο Απρίλιο ώστε τον Ιούλιο 2012 να αρχίσουν οι δοκιμές.
Εγινε γνωστό εξάλλου ότι 20 ήμερες πριν από την έναρξη των Χειμερινών του 2014 η Ολυμπιακή φλόγα θα ταξιδέψει σε όλη τη Ρωσία και θα ανέβει στην κορυφή του υψηλότερου βουνού της Ευρώπης, του Ελμπρους από οπού θα κατεβεί στον βυθό της βαθύτερης λίμνης γλυκού νερού του κόσμου, στη λίμνη Βαϊκάλη.
source: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου