Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Σύμφωνα με τη NASA... είμαστε εξωγήινοι!


Είμαστε ... εξωγήινοι υποστηρίζει η NASA!
Μια νέα έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες της NASA δείχνει ότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες τα δομικά υλικά για την εμφάνιση και ανάπτυξη της ζωής στην Γη να μην δημιουργήθηκαν εντός του πλανήτη μας αλλά να έφτασαν εδώ από το διάστημα με όχημα κάποιο μετεωρίτη, κομήτη ή αστεροειδή.
Αναζητώντας την ζωή
Οι ερευνητές μελέτησαν 12 μετεωρίτες οι οποίοι δημιουργήθηκαν δισεκατομμύρια χρόνια πριν τελικά πέσουν στην Γη. Η χημική ανάλυση των μετεωριτών έφερε στο φως διάφορα στοιχεία αλλά κυρίως αποδείχθηκε ότι είχαν υψηλή περιεκτικότητα στον άνθρακα ο οποίος ως γνωστόν αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά του DNA που με την σειρά του αποτελεί τον δομικό λίθο της ζωής. 

Οι αναλύσεις και πειράματα απέδειξαν στην συνέχεια ότι η παρουσία του άνθρακα και άλλων χημικών ουσιών που σχετίζονται με την δημιουργία της ζωής στους μετεωρίτες υπήρχε σε αυτούς ανέκαθεν και δεν είχε να κάνει με την είσοδο τους στο γήινο περιβάλλον και τυχόν «νόθευση» του περιεχομένου τους με αυτές εντός του πλανήτη.
Η έρευνα έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες που επίσης έχουν υποδείξει την παρουσία δομικών υλικών της ζωής (π.χ αμινοξέα) σε μετεωρίτες που έπεσαν στην Γη και να ενισχύσει έτσι την θεωρία ότι οι ρίζες μας είναι...εξωγήινες. Τα ευρήματα της έρευνας παρουσιάζονται στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences.
source: tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου