Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Πώς γίνεται κάποιος ... λυκάνθρωπος ???


Αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι το φαινομένο του λυκανθρώπου εξηγείται επιστημονικά, αφού πρόκειται για μια σπάνια γεννετική ανωμαλία.
Στους κόλπους της ιατρικής, είναι συνυφασμένο με το σπάνιο σύνδρομο της Πορφυρίας, που εντοπίζεται στο αίμα και έχει ως αποτέλεσμα την υπερτρίχωση, δερματική αλλοίωση, εκφυλισμό στη μύτη , στα αυτιά, στα άκρα, δυσχρωμία δέρματος, φωτοευαισθησία στο ημερήσιο φως. Στο ιστορικό των ασθενών επισημαίνονται ψυχικές διαταραχές, όπως υστερία ή μανιοκατάθλιψη.
Λυκανθρωπία = λύσσα;
Η Λυκανθρωπία εμφανίζεται να έχει άμεση σχέση με τη λύσσα, η οποία μεταδίδεται στο θύμα από δάγκωμα μολυσμένων ζώων, προσβάλλοντας το κεντρικό νευρικό σύστημα και προκαλώντας ανεξέλεγκτες συσπάσεις. 

Επίσης η έντονη τριχοφυΐα μπορεί να θεωρηθεί ορμονική ανωμαλία. Από τη πλευρά της ψυχιατρικής έχουν σημειωθεί περιστατικά σχιζοφρένειας και ψυχοκινητικής επιληψίας. Ο ακριβής ορισμός είναι Κλινική Λυκανθρωπία, κατά την οποία ο ασθενής έχει την ψευδαίσθηση ότι μεταμορφώνεται σε άγριο ζώο! Θεωρείται μια σπάνια πάθηση και ουσιαστικά οιωνός για την κλινική κατάθλιψη που επέρχεται.
source: pyles.tv

1 σχόλιο:

  1. θελω εδω και καιρο να γινω λυκανθρωπος και δεν ξερω πως να γινω μηπως μπορειτε να με βοηθησετε !!! !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή