Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Τέλειο μαύρισμα... με σωστή διατροφή !


Οι ατελείωτες ώρες κάτω από τον ήλιο, προκειμένου να πετύχουμε το πολυπόθητο μαύρισμα, δεν είναι απαραίτητες, αντιθέτως είναι και επικίνδυνες.
 Επιστήμονες τονίζουν πως ο συνδυασμός μιας λογικής έκθεσης στον ήλιο με μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά θα μας χαρίσει το αποτέλεσμα που επιθυμούμε.

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στο μαύρισμα, στην αντηλιακή(αντιοξειδωτική) προστασία, στηνενυδάτωση του σώματος και της επιδερμίδας, στην ανάπλαση του δέρματος και τη διατήρηση της σφριγηλότητάς του.

Προτιμήστε λοιπόν:
  • Τα καροτενοειδή, υπάρχουν κατά βάση σε πορτοκαλο-κίτρινα φρούτα και λαχανικά (και πράσινα φυλλώδη), όπως το καρότο (καροτένια), η ντομάτα (λυκοπένιο), τα βερίκοκα και τα ροδάκινα, το καρπούζι και το πεπόνι, το μάνγκο, οι πιπεριές, οι κολοκύθες, το μπρόκολο και το σπανάκι.Μάλιστα φαίνεται ότι τα καροτενοειδή προστατεύουν το δέρμα από τους διάφορους ερεθισμούς και τις πανάδες.
  • Βιταμίνη Ε Απαραίτητη για ένα υγιές μαύρισμα καθώς η έλλειψή της προκαλεί αφυδάτωση και ξηρότητα, ευνοεί την εμφάνιση ραγάδων και αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος. Τέλος προστατεύει από την πρόωρη γήρανση του δέρματος Καλύψτε έτσι την πρόσληψή της καταναλώνοντας συχνά σολομό, ελαιόλαδο και αμύγδαλα.
  • Βιταμίνη C Εκτός του ότι εμποδίζει την ανάπτυξη των ελεύθερων ριζών που σχηματίζονται από την υπεριώδη ακτινοβολία, συμβάλλει στη διατήρηση της σφριγηλότητας της επιδερμίδας και συντελεί στη γρήγορη επούλωση των εγκαυμάτων από τον ήλιο. Άφθονη τη βρίσκουμε στις φράουλες, τα πεπόνια, τις ντομάτες, τις πιπεριές, τα λεμόνια, το μπρόκολο και το σπανάκι.
  • source: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου