Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Οι αρνητικές επιπτώσεις των κοινωνικών δικτύων


«Το facebook και το twitter έχουν δημιουργήσει μία γενιά παθιασμένη με τον εαυτό της και γεμάτη με ένα παιδιάστικο πάθος για αμεση ανταπόκριση», υποστηρίζουν κορυφαίοι επιστήμονες. Η επανελημένη έκθεση στην κοινωνική δικτύωση αφήνει τους χρήστες με μια «κρίση ταυτότητας», που τους οδηγεί στη συνεχή προσπάθεια να αναζητούν την προσοχή με έναν τρόπο του τύπου «Κοίτα με μαμά, έκανα αυτό!».
Η καθηγήτρια φαρμακολογίας του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, βαρόνη Greenfield πιστεύει ότι η ανάπτυξη των διαδικτυακών «σχέσεων» -όπως ακριβώς και η πολύωρη απασχόληση με παιχνίδια στον υπολογιστή- μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Αυτό μπορεί να έχει αποτέλεσμα την χαμηλή αυτοσυγκέντρωση, ανάγκη για άμεση ικανοποίηση και χαμηλές μη λεκτικές ικανότητες, όπως φερ’ειπείν η ικανότητα να έχεις οπτική επαφή κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης.
Περισσότεροι από 750 εκ. άνθρωποι παγκοσμίως χρησιμοποιούν το facebook για να μοιραστούν φωτογραφίες και βίντεο , ενώ αναρτούν τακτικές ενημερώσεις περί των κινήσεων αλλά και των σκέψεών τους.

source: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου