Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Η έξοδος του Σαββατοκύριακου... αντικαταστάθηκε από το Facebook!!!


Τα περισσότερα posts στο Facebook γίνονται την Πέμπτη, ενώ τα περισσότερα σχόλια και likes το σαββατοκύριακο, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από τη Momentus Media που ανέλυσε περίπου 50.000 posts από τις14,000 μεγαλύτερες σελίδες στο Facebook.


Από τη μελέτη προκύπτει ότι όσο περισσότερα είναι τα posts κάποια συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας τόσο λιγότερα είναι τα likes και τα σχόλια, και αντιστρόφως.

Η εταιρεία μέτρησε το βαθμό της αλληλεπίδρασης, καταγράφοντας τον αριθμό των likes και των σχολίων για ένα post, διαιρώντας τον με τον αριθμό των likes στη σελίδα, τη στιγμή που το συγκεκριμένο post «ανέβηκε».

Η Momentus βρήκε ότι η Πέμπτη «έφερε» το μεγαλύτερο αριθμό  posts, ενώ το Σάββατο το μικρότερο και η Κυριακή το δεύτερο μικρότερο αριθμό. Ωστόσο, η μεγαλύτερη αλληλεπίδραση (σχόλια και likes) συνέβη το σαββατοκύριακο, ενώ το αντίστροφο ίσχυε για την Πέμπτη. 


Η θεωρία αυτή της Momentus βρίσκει εφαρμογή, ακόμη κι όταν εξετάζει κανείς τις ίδιες σελίδες και posts ανά ώρα της ημέρας, καθώς η εταιρείας ερευνών βρήκε ότι η «ώρα αιχμής» για τα posts ήταν ανάμεσα στις 9 το πρωί και τις 4 μετά το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας), ενώ η υψηλότερη αλληλεπίδραση καταγράφεται μεταξύ 9 το βράδυ και 8 το πρωί.

Το μοντέλο αυτό φαίνεται να ακολουθεί το πρόγραμμα του μέσου ανθρώπου – όταν ο περισσότερος κόσμος δε δουλεύει, έχει περισσότερο χρόνο να ασχοληθεί με το  Facebook.


source: allfacebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου