Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Τώρα μέχρι και ...status εγκυμοσύνης στο Facebook!!!


Το Facebook προσέθεσε επιλογή για τους γονείς που περιμένουν παιδί, ώστε να ενημερώνουν τα φιλικά πρόσωπα για τις εξελίξεις, μέσω ενός νέου status update.
Status εγκυμοσύνης στο Facebook! 

Το update "Expected: Child" μπορεί να προστεθεί στο προφίλ μέσω της καρτέλας "Φίλοι και οικογένεια", που θα βρείτε στο πεδίο Επεξεργασία προφίλ.
Οι μελλοντικοί γονείς θα μπορούν εξάλλου να προσθέσουν την αναμενόμενη ημερομηνία γέννησης αλλά και το πώς σκοπεύουν να ονομάσουν το νεογέννητο.
Το αγέννητο μωρό εμφανίζεται τότε στο προφίλ του χρήστη, δίπλα στους υπόλοιπους καθορισμένους φίλους και οικογενειακά μέλη στο Facebook.

Αν και αποτελεί έναν νέο τρόπο για τα ζευγάρια που περιμένουν παιδί να μοιράζονται τα ευχάριστα νέα με άτομα που δεν γνωρίζουν τόσο καλά για να τα πληροφορήσουν δια ζώσης, εντούτοις, ανακύπτουν κάποια προβλήματα.
Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν βρεθεί στη δύσκολη θέση να αλλάξουν το προφίλ τους από το "Σε σχέση" σε "Ελεύθερος/η" στο Facebook, αλλά δεν θέλουμε καν να σκεφτούμε τι θα συμβεί στην περίπτωση που εγκυμοσύνη δεν πάει καλά και προκύψει αποβολή, π.χ.
Προσθέστε στα παραπάνω και το γεγονός πως το μωρό θα είναι πλέον στο Facebook προτού καν γεννηθεί (δεν τίθεται καν θέμα συμφωνίας του) και καταλαβαίνετε πως προκύπτουν ενδιαφέροντα θέματα από πλευράς ηθικής που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη.

source : pcw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου