Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Bike Festival στην Τεχνόπολις !


Από τις 16 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, η "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί το Bike Festival. Μια γιορτή του ποδηλάτου στο κέντρο της Αθήνας που έχει στόχο να δώσει την ευκαιρία στους φίλους του ποδηλάτου να γνωρίσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο και να έρθουν σε στενότερη επαφή με την ποδηλατική κοινότητα που εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς στην πόλη μας.
Το Bike Festival οργανώνεται κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (European Mobility Week) – της πανευρωπαϊκής εκστρατείας που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ως προς τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, του ποδήλατου και του περπατήματος για τις μετακινήσεις τους μέσα στην πόλη. Επιπλέον, φιλοδοξεί να ενθαρρύνει τις Ευρωπαϊκές πόλεις να προωθήσουν αυτούς τους τρόπους μετακίνησης και να επενδύσουν στη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών. 



Σε όλο τον κόσμο, μεγαλουπόλεις όπως το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη ή το Παρίσι επενδύουν στη δημιουργία ποδηλατοδρόμων ή συστημάτων δημόσιας χρήσης ποδηλάτων. Η Αθήνα κάνει τα πρώτα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Το Bike Festival γίνεται το σημείο αναφοράς για οτιδήποτε έχει να κάνει με το ποδήλατο και την αστική μετακίνηση. 
Δύο είναι οι βασικοί άξονες του φεστιβάλ: 
  • Ποδήλατα: Οι επισκέπτες θα μπορούν να ανακαλύψουν τις εναλλακτικές που έχει να τους προσφέρει η αγορά σε όλες τς κατηγορίες ποδηλάτων πόλης – συμβατικά, αναδιπλούμενα, ηλεκτρικά.
  • Εκδηλώσεις: Διαδραστικές ή μη, οι εκδηλώσεις σκοπό έχουν να δημιουργήσουν την αίσθηση της γιορτής, να δώσουν την ευκαιρία της συμμετοχής, να εκπαιδεύσουν, να εμπνεύσουν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής και κίνησης μέσα στην πόλη.
Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά διοργάνωσης του Βike Festival. Η περσινή διοργάνωση προσέλκυσε περίπου 15.000 επισκέπτες στην "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι). Περίπου 1.100 έφτασαν στο χώρο με τα ποδήλατά τους τα οποία φιλοξενήθηκαν στο ειδικά διαμορφωμένο φυλασσόμενο parking. Γύρω στα 1.000 άτομα δοκίμασαν ποδήλατα στις οργανωμένες ποδηλατοβόλτες σε δρόμους της πόλης ή μέσα στους χώρους της “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Bike Festival, www.bikefestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου