Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Τελικά ... οι άντρες είναι πιο ευτυχισμένοι !!!

Γυναίκες κρατηθείτε... ή καλύτερα, αφήστε ό,τι δουλειά κάνετε και ρίξτε το έξω, κάνοντας μόνο ό,τι σας ευχαριστεί... μήπως και με αυτόν τον τρόπο φτάσετε στα ποσοστά ευτυχίας του άντρα!!! Ναι, ναι καλά διαβάσατε... σύμφωνα με μια νέα έρευνα οι άνδρες είναι πιο ευτυχισμένοι !!!


Και το καλύτερο; ... ευτυχισμένοι και στην επαγγελματική αλλά και στην προσωπική τους ζωή! Στον εργασιακό τομέα μάλιστα φαίνονται να υπερέχουν από όλες τις απόψεις, καθώς παίρνουν καλύτερες θέσεις από τις γυναίκες συναδέλφους τους και αμείβονται με καλύτερους μισθούς.
Δείτε ενδεικτικά και κάποια ποσοστά: στην κατηγορία των «υπερβολικά ευτυχισμένων» οι άνδρες εμφανίστηκαν να είναι σε σχέση με τις γυναίκες κατά 25% πιο ευτυχισμένοι στην εργασία τους και κατά 8% πιο ευτυχισμένοι στο σπίτι τους, ενώ 75% δήλωσαν ότι αισθάνονται ότι έχουν επιτύχει μια ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική ζωή και τη δουλειά τους. 
Σύμφωνα με την έρευνα ο «υπερβολικά ευτυχισμένος» άνθρωπος στη δουλειά και στο σπίτι του είναι άνδρας, 39 ετών, παντρεμένος, με υψηλό ετήσιο εισόδημα, λογικά υψηλόβαθμο στέλεχος, έχει ένα παιδί και η σύζυγός του εργάζεται «part time».
Αντιθέτως, ο πιο δυστυχισμένος άνθρωπος στη δουλειά και στο σπίτι είναι γυναίκα, 42 ετών, ανύπαντρη, με χαμηλό ετήσιο εισόδημα και η οποία εργάζεται συνήθως ως δικηγόρος ή γιατρός.

Ας δηλώσουμε και εμείς βέβαια πως η ευτυχία εξαρτάται από τον καθένα μας και από τις επιλογές που κάνει, από τον τρόπο που σκέφτεται και ζει! Ας προσπαθούμε λοιπόν κάθε στιγμή να την κάνουμε ευτυχισμένη... ακόμα κι αν πρέπει να αντιμετωπίσουμε πολλά ζητήματα, είτε στον εργασιακό, είτε στον προσωπικό τομέα!

άρθρο: reinegr.blogspot.com
πληροφορίες: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου