Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Γαρίδες σκορδάτες και μυρωδάτες


Ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα! (Η αλήθεια βέβαια είναι πως οι γαρίδες, όπως και να είναι μαγειρεμένες, μου αρέσουν εξίσου!)

Συνταγή για 4-6 άτομα 

Υλικά: 
1kg φρέσκες μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες από το κέλυφος τους (κρατήστε την ουρά) και το εντεράκι 
5 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο 
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα πράσινα φρέσκα κρεμμυδάκια 
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό 
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού 
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο 
Για το σερβίρισμα
Βρασμένα μακαρόνια (σπαγγέτι, λινγκουίνι ή ότι άλλο επιθυμείτε) 

Προετοιμασία
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να αφρίζει το βούτυρο προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Αφήνουμε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν ανακατεύοντας συχνά για 2-3 λεπτά. 
Προσθέτουμε τις γαρίδες τις οποίες ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να μαλακώσουν (4 έως 5 λεπτά). Προσθέτουμε και ανακατεύουμε το μαϊντανό, το λεμόνι και το άνηθο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις (2 έως 3 λεπτά). 
Σερβίρετε τις γαρίδες σας πάνω στα βρασμένα μακαρόνια σας περιχύνοντας με την σάλτσα από το τηγάνι.


πηγή: xs-recipes.com

2 σχόλια:

  1. όπως όλα δείχνουν θα γίνει και το δικό μου αγαπημένο πιάτο!!!!!!!!!!

    καλησπέρα από την Πάτρα!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι ναι δοκιμασε το και θα γλυφεις τα δαχτυλα σου!!! Σου μιλαει βεβαια μια γαριδο-addicted :) Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή