Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Σίσι ... το γραφικό θέρετρο στην Κρήτη

Το Σίσι είναι ένα πανέμορφο τουριστικό θέρετρο, που ξεχωρίζει για το γραφικό λιμανάκι του και την αμμουδερή παραλία. Αααα και φυσικά για το λόφο - κόσμημα, πνιγμένο στους φοίνικες!



Βρίσκεται 26 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από τον Άγιο Νικόλαο και 41 χιλιόμετρα ανατολικά από το Ηράκλειο. Αν και κατοικείται μόνο από 700 περίπου κατοίκους, τώρα που η ζέστη συνεχίζεται, όπως και η προσέλευση τουριστών ... το μέρος θα το χαρακτηρίζαμε πολύ ζωντανό και συνάμα κουκλίστικο!!!

Αξίζει η βόλτα λοιπόν στο λιμανάκι και μετά φαγητό σε μία από τις ταβέρνες που είναι κυριολεκτικά κτισμένες πάνω στο νερό!


 Αν βέβαια καταφέρετε και πάτε προς τα εκεί πριν μπει για τα καλά το φθινόπωρο, μην παραλείψετε να κάνετε και μια βουτιά στην οργανωμένη παραλία Μπούφος ή στην παραλία μπροστά στο ξενοδοχείο Καλημέρα Κρήτη! (και οι δύο είναι παραλίες με αμμουδιά). 


Τώρα αν κάποιος θέλει να δώσει στην εκδρομή του και ένα πιο εκπαιδευτικό χαρακτήρα ... μπορεί να επισκεφτεί και τον αρχαιολογικό χώρο Μαλλίων, που βρίσκεται σε απόσταση 5 km περίπου, καθώς και το σπήλαιο Μιλάτου, επίσης σε απόσταση 5 Km !

Καλά να περάσετε !

άρθρο: reinegr.blogspot.com
φωτογραφίες: reinegr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου