Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΕΟ!!! Το Facebook "γίνεται" Twitter - Do u follow me???


Το Facebook subscribe button είναι η αρχή του τέλους του Facebook όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα. Πλέον ο καθένας μπορεί να παρακολουθεί μέρος της online προσωπικότητας κάποιου χωρίς απαραίτητα να είναι φίλος ή να γνωρίζει προσωπικά τον άτομο αυτό. Η μαγεία του Facebook subscribe button είναι ακριβώς αυτό που προσφέρει το Twitter, την υπόθεση δηλαδή ότι το μέσω χρησιμοποιείτε για broadcasting χωρίς ιδιαίτερους ή συγκεκριμένους δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων.
Μέχρι σήμερα το Facebook απαιτούσε αίτημα φιλίας και αποδοχή αυτού ώστε δύο άνθρωποι να αρχίσουν να επικοινωνούν και να εμφανίζονται στο news feed και στο wall.
Τώρα το Facebook σκοτώνει το αίτημα φιλίας και λέει ότι ο καθένας μπορεί να βλέπει πληροφορίες οποιουδήποτε θελήσει αρκεί να εγγραφεί σε αυτόν/ή. Έτσι με κλικ στο Facebook subscribe button ο χρήστης ενημερώνεται για τα status update και μπορεί να επιλέξει αν θέλει να βλέπει τα πάντα, περιορισμένα μηνύματα ή μόνο τα πολύ σημαντικά. Αντίστοιχα, κάθε προφίλ στο Facebook μπορεί να επιλέξει αν θέλει να ενεργοποιήσει το Facebook subscribe button ή όχι και πως μπορούν να αλληλεπιδράσουν οι άγνωστοι – μη φίλοι με τα status updates.
Μπορείτε πχ να παρακολουθείτε τα status updates από το προσωπικό προφίλ κάποιου χωρίς να είστε φίλοι. Μπορείτε μάλιστα να επιλέξετε αν θέλετε να βλέπετε όλα updates ή μερικά και κάποιος αντίστοιχα να επιλέξει αν επιτρέπονται τα σχόλια.
Θυμίζει πολύ το Twitter για ένα πολύ καλό λόγο: πρόκειται για αντιγραφή της ιδέας του follow – followers από το Twitter στο Facebook και μάλιστα σε ένα ορισμένο κομμάτι μόνο, τα status updates. Το νέο χαρακτηριστικό θα γίνει διαθέσιμο σε όλα τα προφίλ του Facebook τις επόμενες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου