Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Mont Saint Michel: ένας ξεχωριστός προορισμός / φωτογραφικό υλικό

Το Mont Saint Michel είναι ένα από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα της Γαλλίας και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο το επισκέπτονται πάνω από 3 εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο!



Το Mont Saint Michel είναι μια βραχονησίδα 3 στρεμμάτων 1,6 χιλιόμετρα από τις ακτές της Νορμανδίας στην Βορειοδυτική Γαλλία.

 


Πάνω του υπάρχει το περίφημο Αβαείο με το επίχρυσο άγαλμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην κορυφή του καμπαναριού. Ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα που χτίστηκε τον 13ο αιώνα, αντικαθιστώντας την αρχική μονή, η οποία ιδρύθηκε το 708 από τον Saint Aubert, επίσκοπο Avranches, αλλά καταστράφηκε από τον βασιλιά Φίλιππο Β της Γαλλίας το 1203.



Οι ψηλές οχυρώσεις του Mont Saint Michel έδωσαν τη δυνατότητα στο νησί να αντέξει τις επαναλαμβανόμενες Αγγλικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου των εκατό ετών.


Η μονή χρησιμοποιήθηκε και ως φυλακή κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Ναπολέοντα Α ‘. Αποκαταστάθηκε μετά το 1863, και συνδέθηκε με την ηπειρωτική χώρα με ένα υπερυψωμένο μονοπάτι (ολοκληρώθηκε 1875).


Δύο φορές το μήνα συμβαίνει το φαινόμενο της παλίρροιας, αλλά στις ισημερίες το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο: Η θάλασσα κατακλύζει ολόκληρη την περιοχή γύρω από τη νησίδα, αφήνοντας ελάχιστα ακάλυπτο τον κεντρικό δρόμο προς τη νησίδα.

















 

πηγή: topeiraxtiri.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου