Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών / 5 Οκτώβρη 2011 - video


Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών αναδεικνύει την ευκαιρία να ενωθούν οι προσπάθειες και οι εκστρατείες όλων των αρμόδιων φορέων για ζωτικές αλλαγές στις συνθήκες που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές και να συζητήσουν για εκπαίδευση με ποιότητα. Καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO για να υπενθυμίζει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο δάσκαλος μέσα στην κοινωνία και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός παιδιού είτε εργάζεται σε μία πλούσια πόλη της Δύσης, είτε σε μια αυτοσχέδια σχολική αίθουσα κάποιου στρατοπέδου προσφύγων.
Πάνω από όλα όμως, ο δάσκαλος βοηθά στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους τους μαθητές παγκοσμίως.
Οι εκπαιδευτικοί συμβάλλουν στη διατήρηση και μεταβίβαση της πολιτισμικής, ιστορικής και επιστημονικής κληρονομιάς στα νέα μέλη της κοινωνίας και στη διαμόρφωση των αναγκαίων όρων για την περαιτέρω ανάπτυξή της.
Ο ρόλος τους στη διαμόρφωση της υποδομής του πολίτη «του αύριο» είναι καθοριστικός. Με το έργο τους, που επιτελείται σε κάθε εκπαιδευτικό χώρο, αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον θεμελιώνουν μια σύγχρονη, δημοκρατική κοινωνία και συμβάλλουν στην προσωπική ανέλιξη, την επαγγελματική προοπτική και τη συνεχή μορφωτική ανέλιξη των πολιτών.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO
πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου