Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Διάβαζοντας ... Το Φθινόπωρο της Μάγισσας


ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΗΣ ΜΑΓΙΣΣΑΣ

Μετά την "Λευκή Ορχιδέα" πίστευα πως θα αργούσα να ξαναβρώ ένα βιβλίο που να με συγκινήσει και να μου αρέσει τόσο. Κι όμως, η Καίτη Οικονόμου έκανε και πάλι το "θαύμα" της! Η συγγραφέας του best seller "Λευκή Ορχιδέα", με το νέο της μυθιστόρημα "Το Φθινόπωρο της Μάγισσας", απλά ανέβασε κι άλλο τον πήχη! Το βιβλίο αυτό όχι μόνο με συγκίνησε, αλλά με ενθουσίασε στην κυριολεξία!
Ενδιαφέρουσα πλοκή, από την αρχή έως το τέλος, δυνατοί χαρακτήρες, ωραία γραφή και ... έρωτας, αγάπη, φιλία μυστήριο... όλα όμορφα πλεγμένα σε μια μαγική ιστορία, που μας ταξιδεύει στην ύπαιθρο της Μακεδονίας!
Σίγουρα ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει τελευταία! 

ΠεριγραφήΗ Μυρσίνη, καρπός του παράφορου έρωτα ενός Μακεδόνα και μιας Τσιγγάνας, μεγαλώνει ανάμεσα στους διαφορετικούς κόσμους του πατέρα και της μητέρας της, νιώθοντας πως δεν ανήκει απόλυτα σε κανέναν.
Στα εννιά της χρόνια, όταν την εγκαταλείπει η μητέρα της, η μικρή Μυρσίνη πρέπει ν’ αντιμετωπίσει ολομόναχη το παράξενο χάρισμά της, την έκτη αίσθηση που έχει κληρονομήσει από την τσιγγάνα προγιαγιά της.
Αδυνατώντας να διαχειριστεί ένα χάρισμα που το βλέπει σαν κατάρα, το καταπιέζει και εντάσσεται στον κόσμο του πατέρα της. Πολλά χρόνια αργότερα, γυναίκα πια, επισκέπτεται για πρώτη φορά με το μνηστήρα της τον τόπο καταγωγής της για να τακτοποιήσει τις κληρονομικές της υποθέσεις. Κι εκεί γνωρίζει τον Στέφανο Βρεττό, έναν άντρα που ανατρέπει όλες τις βεβαιότητες της ζωής της.
Στη φθινοπωρινή Μακεδονία, ο διαισθητικός της εαυτός αφυπνίζεται έπειτα  από ένα λήθαργο που κράτησε είκοσι χρόνια. Κι ενώ η Μυρσίνη παλεύει με τα χαώδη συναισθήματά της, ένας άγνωστος εχθρός επιβουλεύεται τη ζωή της…

Εκδόσεις: ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Συγγραφέας: Καίτη Οικονόμου
Ημ. έκδοσης: 05 / 2011

άρθρο: reinegr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου