Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

Οι Έλληνες ... τα τσούζουν !!!


Σοβαρή απειλή για την υγεία των Ελλήνων αποτελεί η κατανάλωση αλκοόλ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της «1ης πανελλήνιας έρευνας γνώσης για το αλκοόλ». 
Σύμφωνα με την έρευνα οχτακόσιες χιλιάδες Έλληνες δηλώνουν ότι πίνουν αλκοόλ καθημερινά, με τους μισούς να αποδίδουν την έλλειψη ελέγχου στην κατανάλωσή του σε αδυναμία χαρακτήρα, ενώ μόνο τρεις στους δέκα αναγνωρίζουν πως η έλλειψη ελέγχου στην κατανάλωση αλκοόλ είναι αλκοολισμός.
Επίσης, λιγότεροι από τους μισούς Έλληνες γνωρίζουν ότι η αιθυλική αλκοόλη (αλκοόλ) είναι κλασική εξαρτησιογόνος ουσία (ναρκωτικό).
Το 84,7% των ατόμων μεταξύ 17 και 24 ετών είναι ενήμερα για το επιτρεπτό όριο αλκοόλ κατά την οδήγηση, ενώ το 20,4% όχι.
Το 30,25% δεν γνωρίζει αν επιτρέπεται να καταναλώνουν αλκοόλ παιδιά και έφηβοι και το 10% δεν γνωρίζει ότι οι έγκυες γυναίκες απαγορεύεται να καταναλώνουν οποιαδήποτε ποσότητα αλκοόλ.

Η «1η πανελλήνια έρευνα γνώσης για το αλκοόλ» καταγράφει το επίπεδο γνώσης των Ελλήνων, τις πιθανές συνέπειες της αλόγιστης χρήσης, καθώς και τις ανάγκες ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ.
πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου