Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

Τηγανητό ρύζι α λα chinese με αυγό και κοτόπουλο !

Καλό μεσημέρι !!! Αν δεν μαγειρέψατε ακόμα κι αν αναζητάτε μια περίεργη, ιδιαίτερη γεύση δοκιμάστε το ακόλουθο πιάτο, το οποίο είναι επιπλέον και χορταστικό και πολύ γρήγορο, εφόσον χρειαζονται μόνο 30 λεπτά για την παρασκευή του! Καλή σας όρεξη  !!!


                              Φτιάξτε τηγανιτό ρύζι με αυγό και κοτόπουλο

Υλικά:
4 φλ. κρύο μαγειρεμένο ρύζι
250γρ. βρασμένο (ή ψητό) κοτόπουλο
2 αυγά
1/2 φλ. πράσινα φασόλια
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγη σως σόγιας
Oyster σως (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Χτυπήστε τα αυγά με λίγο αλάτι και αν επιθυμείτε και λίγο Oyster σως.
Στη συνέχεια ψιλοκόψτε το κοτόπουλο, το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι σε κομματάκια.
Ζεστάνετε λάδι στο γουόκ ή τηγάνι και τηγανίστε τα χτυπημένα αυγά και μετά κόψτε την ομελέτα σε λωρίδες.
Τσιγαρίστε τα κρεμμύδια και τα φασόλια σε δυνατή φωτιά για λίγο και αφήστε στην άκρη.
Προσθέστε λάδι στο τηγάνι, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και τσιγαρίστε το ρύζι προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι, soy σως και oyster σως. Προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλο, τα κρεμμύδια και τα φασόλια και μαγειρέψτε για λίγο ακόμα ανακατεύοντας.

Για το σερβίρισμα, βάλτε το με μπολ και γαρνίρετε με φέτες αυγού και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.


πηγή: newsbeast

2 σχόλια: