Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Μαρμελαδένια νόστιμα μπισκότα

Καλημέρα !!! Το κρύο είναι τσουχτερό (-3 αυτή τη στιγμή για την ακρίβεια!), άρα το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να παραμείνουμε εντός! Ετοιμάζουμε λοιπόν ζεστό καφεδάκι, για συνοδεία home made μπισκότα με μαρμελάδα (επίσης home made) και έτοιμο το πρωινό χειμωνιάτικό μας σκηνικό!!!

                                

Υλικά
Για 6-8 άτομα:
Σε θερμοκρασία δωματίου βούτυρο: 115 γραμμάρια
50 γραμμάρια ζάχαρη
Αυγό: 1, μόνο ο κρόκος 

Εκχύλισμα βανίλιας: 1/2 κουταλάκι 

Αλεύρι: 130 γραμμάρια
 
Αλάτι: 1 πρέζα 
Μαρμελάδα: 1/2 φλυτζάνι κούπα 

Ζάχαρη άχνη: 1/3 φλυτζάνι κούπας 
Εκτέλεση

Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτετε τον κρόκο του αυγού και το εκχύλισμα βανίλιας.Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το προσθέτετε στο μείγμα του βουτύρου.

Ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθεί (προσοχή, μην το παραχτυπήσετε) Σκεπάζετε τη ζύμη και την βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε μια λαμαρίνα με λαδόχαρτο ψησίματος. 
Παίρνετε κομματάκια από τη ζύμη και φτιάχνετε μπαλάκια διαμέτρου 2,5 εκατοστών περίπου. Τα πατάτε πολύ ελαφρά να πλατύνουν λίγο και τα βάζετε στο ταψί. 

Όταν τελειώσετε, πιέζετε με το δάκτυλό σας στο κέντρο και κάνετε μια μικρή λακουβίτσα. 
Βάζετε στη κάθε λακουβίτσα 1/2 κουταλάκι μαρμελάδα. 
Ψήνετε τα μπισκότα για 12 - 15 λεπτά. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε σε σχάρα να κρυώσουν. Τα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη. 

reinegr.blogspot.com
συνταγή από: newsbeast

2 σχόλια:

  1. τι λες καλέ που είναι για 6-8 άτομα? μόνο για μένα δεν φτάνουν! εύκολη συνταγή! έχω και ωραιότατη σπιτική μαρμελάδα μήλο! θα είναι τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχαχα καλημέρα Καλλιόπη!!! Μπορείς απλά να κάνεις μια δόση για σενα και άλλη μια για τα 6-8 άτομα,.. έτσι για να δοκιμάσουν κ αυτοί την μαρμελάδα μήλο:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή