Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ετοιμάστε το πάρτυ σας ... δίχως στρες!

Έτοιμοι για πάρτυ;

Η συγκέντρωση φίλων στο σπίτι σας φαίνεται πάντα καλή ιδέα, μέχρι να έρθει η ώρα των ετοιμασιών της τελευταίας στιγμής. Οργανώστε καλύτερα το πάρτι με αυτά τα μυστικά και πείτε αντίο στο στρες.


Οργανωθείτε από πριν

Καταγράψτε σε ένα ημερολόγιο τις δουλειές που έχετε να κάνετε μέχρι το πάρτι. Δεν είναι απαραίτητο να τις κάνετε όλες σε μία μέρα. Ξεκινήστε τις αγορές σας τρεις μέρες πριν. Μία μέρα πριν το πάρτι κάντε όλες τις προετοιμασίες του φαγητού και της διακόσμησης. Το πρωί της ίδιας μέρας καθαρίστε το σπίτι και από το μεσημέρι και μετά αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας: κάντε ένα ωραίο ζεστό μπάνιο με γιορτινή μουσική, απλώστε μία μάσκα προσώπου, φτιάξτε τα μαλλιά σας κ.λ.π.


Σημειώστε τις εκκρεμότητες

Εάν έχετε αφήσει κάποιες δουλειές και χρειάζεται να τις κάνετε γράψτε τες κατά προτεραιότητα. Αυτό θα σας βοηθήσει ώστε να μην τις σκέφτεστε σε στιγμές που σας αποσπούν από άλλες δραστηριότητες.


Μην τα κάνετε όλα μόνοι σας

Κατανείμετε τους ρόλους και σε άλλα μέλη της οικογένειας ή ζητήστε από τους φίλους σας να φέρει ο καθένας κάτι για το τραπέζι.

Χαρείτε

Έχετε στο μυαλό σας ότι το πάρτι είναι για να περάσετε καλά και όχι για να κουραστείτε κι όταν έρθουν οι καλεσμένοι σας να είστε… πτώμα. Το κυρίαρχο είναι να χαρείτε και να σας χαρούν.


Δεν χρειάζεται να είναι όλα τέλεια
Όσα άτομα είναι τελειομανή δυστυχώς χάνουν χρόνο και ενέργεια για να πετύχουν το τέλειο αποτέλεσμα. Επειδή “κανείς δεν είναι τέλειος” αποδεχτείτε ότι και με λιγότερα πράγματα οι καλεσμένοι σας θα είναι χαρούμενοι αν και εσείς είστε χαρούμενοι.


Κάντε 5λεπτα διαλείμματα
Χαρίστε στον εαυτό σας 5 λεπτά παίρνοντας βαθιές εισπνοές και εκπνοές και θα δείτε την ένταση να μειώνεται.


Μην σπαταλάτε χρήματα στη διακόσμηση

Θυμάστε αυτά τα παλιά διακοσμητικά που δεν φαίνονται και τόσο όμορφα πλέον; Ψεκάστε τα με μπογιά σε σπρέι σε χρυσό, ασημί ή με glitter και βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ ως κεντρικό θέμα στη διακόσμηση.

Αποφύγετε τον πλούσιο μπουφέ

Αντί για ένα μεγάλο μπουφέ, σερβίρετε μερικά ορεκτικά. Και κάντε τα όσο πιο απλά μπορείτε όπως λαχανικά σε μπαστουνάκια με χούμους ή ντιπ γιαουρτιού, ψωμί με μπρι, κρακεράκια με λίγο σολομό, διάφορα πιτάκια.

Το μυστικό

Πήγε κάτι στραβά κατά την προετοιμασία; Χαμογελάστε. Ο εγκέφαλός σας θα πλημμυρίσει από τις «ορμόνες της χαράς».

πηγή: omorfamystika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου