Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Συμβουλές για ... μακροζωία!


Η ζωή μας είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε και για αυτό πρέπει να κάνουμε οτιδήποτε περνάει από το χέρι μας για να έχουμε μία καλή υγεία. 
Aς ακολουθήσουμε λοιπόν τα παρακάτω για να βελτιώσουμε το προσδόκιμο ζωής :

- Να είστε ευσυνείδητοι. Μία μελέτη έδειξε ότι οι ευσυνείδητοι άνθρωποι κάνουν περισσότερα πράγματα για την υγεία τους, ενώ κάνουν τις πιο σωστές επιλογές τόσο στην επαγγελματική τους ζωή όσο και στην προσωπική τους.

- Κάντε φίλους. Έρευνες έδειξαν ότι όσοι άνθρωποι είχαν στενές σχέσεις με τους φίλους τους, κατάφεραν να ξεπεράσουν πολλά προβλήματα, τα οποία θα είχαν αντίκτυπο στην υγεία τους.

- Κόψτε το κάπνισμα. σύμφωνα με βρετανική μελέτη, όσοι σταμάτησαν να καπνίζουν στην ηλικία των 30, είχαν μεγάλες πιθανότητες να ζήσουν μία δεκαετία περισσότερο.

- Μία ισορροπημένη διατροφή είναι το παν για την υγεία, και δεν είναι άλλη από την μεσογειακή, που είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, ψάρι, όσπρια και λάδι.
- Φάτε όπως οι Ιάπωνες. Είναι γεγονός, ότι έχουν τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Οι ερευνητές το αποδίδουν στην παραδοσιακή διατροφή τους, που περιέχει πράσινα και κίτρινα λαχανικά, ενώ είναι χαμηλή σε θερμίδες.

- Τελευταίες έρευνες έδειξαν ότι όσοι έχουν παντρευτεί ζουν περισσότερο. Ένας καλός γάμος, χωρίς σοβαρά προβλήματα μεταξύ του ζευγαριού, παρατείνει το όριο ζωής.

- Χάστε βάρος. Εάν είστε υπέρβαροι, απαλλαγείτε από τα παραπανίσια κιλά. Η παχυσαρκία οδηγεί σε προβλήματα υγείας, όπως σε καρδιαγγειακές παθήσεις και διαβήτη.

- Η καθημερινή άσκηση είναι σημαντική για μία καλή υγεία.

- Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ.

- Όσοι από σας οδηγείτε μηχανάκι, πρέπει να είστε προσεκτικοί και να φοράτε πάντα κράνος. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για όσους οδηγείτε ΙΧ. Θα πρέπει να φοράτε πάντα τη ζώνη ασφαλείας.

- Ένας καλός και ήρεμος ύπνος, μπορεί να ελαττώσει τον κίνδυνο παχυσαρκίας, διαβήτη, καρδιαγγειακών παθήσεων και άλλων ψυχικών διαταραχών.

- Διαχειριστείτε την πίεση και το άγχος. Μπορείτε να δοκιμάσετε να γραφείτε σε μαθήματα γιόγκα.

πηγή: newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου