Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Κι όμως ! Μωρά στην Αγγλία ...καταλαβαίνουν ελληνικά!!!


Μια ενδιαφέρουσα έρευνα του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ δημοσιεύεται στο περιοδικό Cognitive Development και αποδεικνύει ότι τα μωρά μπορούν να να καταλάβουν τι εννοείτε, ακόμα και όταν δεν μιλούν τη γλώσσα…

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ στην Ουαλία, διαπίστωσαν ότι ο τόνος της φωνής προκαλεί τις προβλεπόμενες αντιδράσεις από μωρά, ακόμη και όταν τα λόγια ειπώθηκαν στην ελληνική γλώσσα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 84 μωρών, ηλικίας 14-18 μηνών, στο Κάρντιφ, κατά τη διάρκεια ενός έτους, ενώ κανένα από τα μωρά δεν είχαν προηγούμενη έκθεση στην ελληνική γλώσσα.
Οι ακαδημαϊκοί διαπίστωσαν ότι τα μωρά είχαν την αναμενόμενη αντίδραση, ανεξάρτητα από το εάν γνώριζαν τη γλώσσα (χρησιμοποιήθηκαν ελληνικά και αγγλικά), γεγονός που υποδηλώνει ότι τα βρέφη μπορούν να καθορίσουν έννοιες από τον τόνο της φωνής και μόνο.

Υπεύθυνος της έρευνας η Dr. Meredith Gattis τόνισε ότι «ο τόνος της φωνής είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στο να καταλάβουμε τι λέει κάποιος», ενώ στην έρευνα συμμετείχε και η διακεκριμένη ελληνίδα ακαδημαϊκός Έλενα Σακκάλου.

πηγή: cretalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου