Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Το κάπνισμα είναι πιο επικίνδυνο ... για τη γυναικεία καρδιά !


Πιο επικίνδυνο για ... τη γυναικεία καρδιά το κάπνισμα!
Μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιολογικά προβλήματα έχουν οι γυναίκες που ξεκινούν το κάπνισμα, σε σχέση με τους άνδρες, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Η μελέτη αυτή που έγινε σε 2,4 εκατομμύρια ανθρώπους από το 1966 έως το 2010 δείχνει ότι υπάρχει 25% μεγαλύτερος κίνδυνος να υποστούν έμφραγμα οι γυναίκες που καπνίζουν σε σχέση με τους άνδρες.
Οι λόγοι ακόμη παραμένουν άγνωστοι, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι οποίοι ωστόσο τονίζουν ότι τα αποτελέσματα της έρευνας είναι άκρως ανησυχητικά, δεδομένου ότι οι γυναίκες συνηθίζουν να καπνίζουν λιγότερα τσιγάρα. 

Οι βιολογικές διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα, αλλά και ο διαφορετικός τρόπος που καπνίζουν άνδρες και γυναίκες ίσως να είναι οι αιτίες που το κάπνισμα καθίσταται πιο επικίνδυνο για τον γυναικείο πληθυσμό.
Πάντως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατατάσσει τις καρδιακές παθήσεις στην πρώτη αιτία θανάτου, καθώς κάθε χρόνο πάνω από επτά εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας αυτών. Οι βασικότερες αιτίες εμφάνισης των καρδιολογικών παθήσεων είναι ο τρόπος ζωής και το κάπνισμα.

source: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου